Galatasaray'da Dursun Özbek hareketliliği: Yeniden Aday Galatasaray'da Dursun Özbek hareketliliği: Yeniden Aday

Galatasaray'da başarılı bir sezon geçiren deneyimli oyuncu Dries Mertens, yaptığı açıklamada bir sezon daha futbol oynamak istediğini ifade ederken kullandığı ifadeler ile kafa karıştırdı. Futbolu çok sevdiğini söyleyen Mertens, bu sebeple en az bir sezon daha mesleğine devam etmek istediğini ifade etti. Ancak yıldız futbolcunun açıklama sırasında "burada ya da başka bir takımda" ifadesini kullanması soru işaretleri oluşturdu. Taraftarların bir kısmı bu açıklamayı net bir ayrılık sinyali olarak gördü ve sosyal medya paylaşımları yaptı. 

Daha önce bırakacağını açıklamıştı
Mertens, 2023 yılının ağustos ayında sezon sonu futbolu bırakacağını açıklamıştı. Basın mensuplarına açıklama yapan Mertens "36 yaşındayım, 37 olacağım bu sene, 25 hissediyorum ama kafa olarak. Sanırım bu sezon son sezonum olacak. Farklı şeyleri de denemek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

Dries Mertens hangi takımlarda oynadı?
Apeldoorn
Mertens, Hollanda ikinci liginde en önemli futbolculardan birisi oldu ve Apeldoorn'da kaptanı oldu. 2008-2009 sezonundan sonra, Hollanda ikinci ligin'de En Büyük Yetenekli ödülü aldı. 
PSV
28 Haziran 2011 tarihinde, takım arkadaşı Kevin Strootman ile birlikte PSV'ye transfer oldular ve toplamda PSV kulübü 13 Milyon Euro ödeyeceğini açıkladı. Dries Mertens, 28 Ağustos 2011 tarihinde PSV için ilk hat-trick'i Excelsior'a karşı yaptı. Kariyerinin en verimli şeklinde sezona başladı. PSV sezonun başlarındaki maçta, Roda'yı 7-1 yendi. Mertens maçta 4 gol attı ve 1 penaltı'da dahil olmak üzere. PSV'de forma girdiği ilk sezonunda, 33 maça çıktı ve 21 gol kaydetti.
Napoli
16 Haziran 2013 tarihinde, Mertens'in menajeri Soren Lerby Napoli'ye transfer olduğunu açıkladı. Mertens, 9.5 Milyon Euro'ya Napoli'ye transfer oldu ve Rafael Benítez'in Napoli'deki ilk transferi oldu. Mertens, Napoli kariyeri boyunca 397 maçta 148 gol ve 47 asist yaptı. Napoli'de 188 maçta 81 gol atan Maradona'nın bile önüne geçip kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu olmuştu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ