Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa Radyo Ege'de "Hasan Tahsin ile 90 Saniye'de" ile gündemi değerlendirmeye devam ediyor.  

Yeni program Radyo Ege'de hafta içi her gün 09:45/12:05/17:05 saatlerinde; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa "Hasan Tahsin ile 90 Saniye'de" olacak.


Hasan Tahsin Kocabaş 90 saniye ile Radyo Ege'de şu mesajı verdi: 
 

İstanbul'da tam yol ileri: İSKİ avrupa yakası içme suyu yatırımları toplu açılış ve temel atma töreni İstanbul'da tam yol ileri: İSKİ avrupa yakası içme suyu yatırımları toplu açılış ve temel atma töreni

"Lozan'a Beş Var"

"Amaan kimin umurunda Lozan... Sahi neydi Lozan? Lozan İsviçre’de bir şehir. Güzel olduğu söylenen ve Fransızca konuşan insanların şehriymiş. Düşünsenize, 100 yıl önce Ankara’dan Lozan’a nasıl gitmişler acaba?


Aylar oldu onca yazdım, konuştum çünkü gönlüm razı gelmiyor susmaya, tesiri olmasa da konuşmanın. Zira alem bir acayip olmuş. Her yönüyle bir muamma olan 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi yıldönümü bile günler öncesinden başladı anmalar, kutlamalar. 100 yıl önceki Lozan imzası neden önemli olsun ki?

Susuyor alem, e haklılar... Memleket olmuş karmakarışık, Anıtkabir’de yatan Atatürk’ten çok, kısılmış sesiyle o güzel yüzlü askerimiz çekiliyor ziyaretçilerin telefonlarına. Sahi yakında Atatürk kimdi diye de soran olursa şaşırmamak lazım. Lakin bu şaşırmama bende kalıcı olursa sonuç ne olur bilemem.

Araştırıyorum Lozan’ın 100. Yıl etkinliklerini ya tekrarcı tüccar tarihçiler ya da uzmanı olmadığı halde her konuda konuşan kamera müptelaları. 100 yıl sonra konuşacak yeni kelamı olmayan popüler yüzlüler yine çıkacak sahneye. Ha bir de “aman es geçmeyelimci takım var, bunlar da sadece 140 karakterde sosyal medyada faaller. Ya medya? Medyada Cumhuriyetin 100. Yılı bile dikkat çekmedi henüz, Lozan’a zaman ayrılır mı? Maazallah tıklama da olmaz, reyting de...


5 gün kaldı Lozan’ın yıldönümüne. Perşembe sabah Son Mühür TV ekranındayım, ama benim merakım başka... Lozan ve Cumhuriyet tamam da bizim CHP ala farkında değil 100. Yaşının, tık yok. Garip değil mi?"

Editör: MELEKŞAH TUFANER