Galatasaray'ın önemli golcüsü Mauro Icardi, kariyer rekoru için heyecanla bekliyor. Sarı-kırmızılı ekipte yaşadığı sakatlıklara rağmen, Icardi gol atmaya devam ediyor ve geçen sezonki 23 golünü şimdiden geçti.

Adana Demirspor-Galatasaray maçında ilk 11'ler belli oldu! Adana Demirspor-Galatasaray maçında ilk 11'ler belli oldu!

64 maçta forma giydi

Geçtiğimiz yıldan bu yana 64 maçta Galatasaray formasını giyen Icardi'nin performansı etkileyici. 46 gol ve 18 asistlik katkısıyla, Arjantinli forvet Galatasaray'ın en önemli hücum silahı konumunda. Maç başına ortalama bir gol veya asist yaparak, Icardi sarı-kırmızılıların en golcü yabancı oyuncuları arasında 4. sırada yer alıyor. Sneijder'i geçerek Kasımpaşa maçı sonrasında bu sıraya yükselen 31 yaşındaki oyuncu, Hagi'nin 72 golle lider olduğu listede 61 gollü Baros ve 51 gollü Gomis'i takip ediyor. Icardi, maç sayısına oranla en skorer isim olarak öne çıkıyor.

icardinin-derbide-aldigi-darbe-sonrasi-yuz-kemiklerinde-kirik-olustu

 3 gol daha atarsa rekora koşacak

Bu sezon 23 gol ve 11 asistlik performansıyla dikkat çeken Icardi, 3 gol daha atarsa kariyerinin en verimli sezonunu geçirmiş olacak.

2014-15 sezonunda Inter'de 27 gol ve 9 asistle toplamda 36 gole katkı sağlayan Icardi, Galatasaray'da da benzer bir başarı yakalamak için hırslı.

Galatasaray, ligde lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde bulunuyor ve bu sezon 8 lig maçı ile birlikte Süper Kupa finali de dahil olmak üzere önemli müsabakalara sahip.

Kaynak: HABER MERKEZİ