Kırıkkale'de şehit yakınları ve gazilere gurur verici uygulama Kırıkkale'de şehit yakınları ve gazilere gurur verici uygulama

Her lokmasında bir serüven barındıran yemeklerin ardındaki isim, İnanç Çelengil! Mutfakta bir sihirbaz gibi hareket eden bu şef, sadece yemek pişirmiyor, aynı zamanda duyguları ve anıları da tabaklarına taşıyor. Kimdir bu lezzet yolculuğunun kaptanı? İnanç Çelengil'in mutfak serüveni nasıl başladı, hangi lezzetlerle adını duyurdu? İşte, bu soruların yanıtları ve daha fazlası bu yazıda sizi bekliyor.

Resim16 1

İnanç Çelengil kimdir?

İnanç Çelengil, 7 Temmuz 1977 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi ve bu şehrin kültürel zenginliklerinden beslendi. 18 yaşında İstanbul'a gelerek Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde eğitim almaya başladı. Ancak, kısa süre sonra gastronomi dünyasına ilgi duymaya başladı ve bu alanda kariyer yapmaya karar verdi. Bu doğrultuda, Amerika'ya giderek Institute of Culinary Education'da aşçılık eğitimi aldı.

New York'ta geçirdiği süre boyunca, çeşitli restoranlarda çalışarak deneyim kazandı. Kahvaltı tezgahından makarna istasyonuna, Michelin yıldızlı restoranlarda görev aldı ve sektörde kendini geliştirdi. Dönüşünde İstanbul'a geri döndüğünde, tanınmış şef Mehmet Gürs'ün Lokanta ve NuTeras restoranlarında garde manger line cook olarak çalışmaya başladı. Daha sonra aynı restoranlarda menü oluşturma ve reçetelendirme gibi görevler üstlenerek kreatif şef olarak kariyerine devam etti.

2007 yılında iş ortağı Melis Korkud ile birlikte propEVENT adlı catering şirketini kuran İnanç Çelengil, gastronomi dünyasındaki yerini sağlamlaştırmaya devam etti. 2014 yılında ise Aman da Bravo adlı bir işletmeyi hayata geçirdi. 2019 ve 2020 yaz aylarında Bodrum Yalıkavak'ta Aman da Bravo'nun işletmesini sürdürdü. 2021 yılında ise Bebeköy'de bulunan restoranlarını taşıyarak işletmeye devam etti.

Bugün hala Bebeköy'deki restoranda servis veren İnanç Çelengil, aynı zamanda catering ve danışmanlık hizmetleri sunarak gastronomi dünyasında etkin rol oynamaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi