İncirliova Belediyesi veteriner ve hayvan toplama ekipleri İncirliova deve güreşlerinin yapıldığı Nuri Deveci Deve Güreşi Alanı çevresine çok sayıda köpeğin topluca bırakıldığı ihbarını aldı. Durumu yerinde inceleyen ekipler alan ve çevresinde daha önce takibini yapmadıkları çok sayıda köpeğin olduğunu tespit etti.

Çevrede bir anda sayısı artan köpeklerin başka yerlerden toplanılarak, uzaklaştırılmak amaçlı, alana toplu halde bıraktığı düşünülüyor. Ekipler sayıları 25 ila 30 adet arasında olduğu sanılan köpeklerin nereden geldiğini araştırırken Başkan Kaya’da konuya ilişkin bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

“Konunun takipçisiyiz”

Başkan Kaya, belediye olarak sokak hayvanlarının ıslahı ve kontrolü noktasında üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek, “İncirliova Belediyesi olarak vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığını düşünerek ekiplerimiz ile sahada sürekli taramalar yapıyor ve sokak hayvanlarını kontrol altında tutuyoruz. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan birçok üzücü olay herkesin malumu. Biz İncirliova Belediyesi olarak sokak hayvanları ile ilgili üzerimize düşeni yaparken maalesef başka yerlerden ilçemize toplu halde köpek bırakıldığını tespit ediyoruz.

Tuz Gölü pembe renk aldı...| Meksika'lı turist: "Dünyanın başka yerinde böyle bir şey görmedim!" Tuz Gölü pembe renk aldı...| Meksika'lı turist: "Dünyanın başka yerinde böyle bir şey görmedim!"

Bu durumu kabullenmemiz mümkün değil. İncirliova kimsenin hayvan bırakma alanı değildir. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerek. Biz gerek hayvan toplama ve veteriner ekiplerimiz ile gerek hali hazırdaki barınağımız gerekse projesine başlamış olduğumuz Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz ile her türlü duyarlılığı gösterirken, vatandaşlarımızın sağlık ve güvenliğini tehdit eden bu tarz hadiselerle karşılaşıyoruz. Durumu kabullenmemiz asla söz konusu değildir. Konuyu ekiplerimiz enine boyuna araştırıyorlar. Faillerin tespit edilmesi halinde vatandaşlarımızın sağlık ve güvenliğini tehdit edenlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA