İsrail'in Gazze'ye yönelik artan saldırıları, bölgeden gelen haberlerle zulmün boyutunu gün yüzüne çıkarıyor. Gazze'ye düzenlenen saldırılarda bir doğum merkezi büyük zarar gördü ve binlerce embriyo ile döllenmeye hazır yumurta kayboldu. Al Basma Embriyo Merkezi'nde bulunan 5 bin henüz doğmamış çocuk, bu saldırıda yok edildi. Merkezin hedef alınmasıyla birlikte, birçok Filistinli ailenin gelecekte çocuk sahibi olma umudu yok edildi.

Gazze Embriyo Merkezi

Embriyo merkezini hedef aldı

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden yaklaşık 34 bin Filistinli arasında birçok çocuk ve kadın bulunuyor. Reuters'ın raporuna göre, Aralık ayında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda Al Basma IVF adlı doğum merkezi roket saldırılarının hedefi oldu. Merkezdeki embriyo biriminde bulunan 5 sıvı nitrojen tankı hasar gördü ve bu nedenle dondurulmuş 4000 embriyo, 1000 sperm örneği ve yumurta kullanılamaz hale geldi. Habere göre tanklarda saklanan embriyolar, çocuk sahibi olmak isteyen birçok Filistinlinin umudu niteliğindeydi.

DİSK'in kurucusu Kemal Türkler kimdir? DİSK'in kurucusu Kemal Türkler kimdir?

Embriyo Merkezi Son Hali

Ailelerin çocuk sahibi olma ihtimali kalmadı

1997 yılında kliniği kuran Doktor Bahaeldeen Ghalayini, "Bu 5 bin potansiyel canın aileler için ne ifade ettiğini çok iyi biliyoruz" diyerek, birçoğunun artık çocuk sahibi olma umudunun kalmadığını belirtti. İsrail'in hedef aldığı Al Basma Merkezi, Gazze'de embriyoların saklandığı ana merkez olarak önem taşıyordu. Merkezin yöneticilerinden Muhammed Ajur, İsrail'in saldırılarının yoğunlaşmasıyla birlikte nitrojen tanklarındaki sıvı seviyesinin düşmesi ve elektrik kesintisi nedeniyle dondurulmuş embriyoların korunmasının zaten çok zor olduğunu dile getirdi.

Seba caferi

Savaş sırasında düşük yapan kadının hayalleri söndü

Savaştan hemen önce aylarca süren çabalar sonucunda hamile kalan 32 yaşındaki Seba Caferi, savaş sırasında ikiz bebeklerini kaybedince beş dondurulmuş embriyosunun bulunduğu Al Basma Merkezi'ne başvurdu ancak karşılaştıkları durum karşısında yıkıldı. Harabeye dönen merkezdeki tüm embriyoların yok olduğunu öğrenen genç kadın ve eşi, artık çocuk sahibi olma umutlarının kalmadığını kabullenmenin acısını yaşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi