Kadir Gecesi'nin tesbihatı merak ediliyor... Bu yıl 5 Nisan'da kutlanacak olan mübarek Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı kabul edilen bir gece olarak İslam aleminde büyük öneme sahip. Kuran-ı Kerim'in indirildiği gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde yoğun bir ibadet ve dua atmosferi yaşanıyor. Müslümanlar bu özel geceyi dualarla, zikirlerle ve tesbihlerle ihya ediyor. Kadir Gecesi'nde çekilecek olan zikirler ve tesbihler ise dikkatle araştırılıyor.

KADİR GECESİ İÇİN ÇEKİLECEK TESBİHLER VE ZİKİRLER

-Kadir Gecesi’nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

- Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim. (Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurdu: "Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur.")

-Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.

-Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer. [Tefsir-i Mugni]

- "Lâ ilâhe illallah",

Gazze'den öğrencilere teşekkür: "Davamızı destekleyenlere minnettarız!'' Gazze'den öğrencilere teşekkür: "Davamızı destekleyenlere minnettarız!''

"Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed",

"Sübhànallah",

"Allahu ekber",

"Elhamdülillâh",

"Estağfirullah",

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm","Allah" (C.C)

Kaynak: Haber Merkezi