Vali Davut Gül'den 1 Mayıs paylaşımı: ''Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz!" Vali Davut Gül'den 1 Mayıs paylaşımı: ''Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz!"

TENMAK, 4 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre çeşitli pozisyonlarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu pozisyonlar arasında V.H.K.İ., mühendis, fizikçi, tekniker, kimyager, biyolog, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı yardımcısı, temizlik ve bulaşıkçı gibi farklı alanlarda destek personeli bulunuyor.

Başvuru yapacak adaylar için önemli olan başvuru şartları ve detaylar, TENMAK’ın resmi web sitesinde yer alıyor. İlgilenen adaylar, başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvuru formuna ulaşmak için TENMAK’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirler.

İŞTE TENMAK’IN YENİ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI!

İŞTE TENMAK’IN YENİ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI!

TENMAK, personel alımı için belirlediği şartları duyurdu. Başvuru sürecine katılmak isteyen adayların dikkatlice değerlendirmesi gereken bu şartlar, nitelikli personel seçiminde önemli bir rol oynuyor. Adayların giriş sınavına katılabilmeleri için belirli koşulları karşılamaları gerekiyor. Bu koşullar arasında, Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan genel şartları taşımak bulunuyor. Bununla birlikte, Lisans düzeyinde başvuracak adayların ilgili lisans bölümlerinden mezun olmaları ve 2022 yılında yapılan KPSS-Lisans sınavından en az 65 puan almaları gerekiyor. Ön lisans seviyesinde başvuracak adaylar için ise ilgili ön lisans programlarından mezun olma ve yine 2022 KPSS-Ön Lisans sınavından en az 65 puan almanın gerektiği belirtiliyor.

Mühendislik, Fizik, Kimya ve Biyoloji pozisyonlarına başvuracak adayların ilgili lisans bölümlerinden mezun olmaları ve 2022 KPSS-Lisans sınavından en az 70 puan almaları gerekiyor. Ayrıca, İngilizce dilinden en az 60 puan almış olmaları veya dil yeterliliğini gösteren başka bir belgeye sahip olmaları gerekiyor. Tekniker pozisyonuna başvuracak adaylar için ise ilgili ön lisans programlarından mezun olma ve 2022 KPSS-Ön Lisans sınavından en az 60 puan alma şartı aranıyor. Teknisyen pozisyonuna başvuracak adaylar için ise mesleki ve teknik eğitim veren liselerin ilgili bölümlerinden mezun olma ve 2022 KPSS-Ortaöğretim sınavından en az 50 puan alma şartları geçerli.

Bu şartlar, TENMAK’ın adaylardan beklediği nitelikleri yansıtıyor ve şirketin işe alım sürecine katılacak adayları belirleme yöntemlerini açıklıyor. Detaylı bilgi ve başvuru süreci için adaylar TENMAK’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirler. TENMAK, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için adaylardan belirli şartları yerine getirmelerini talep ediyor. İşte bu pozisyona başvuracak adayların karşılamaları gereken kriterler: Üniversitelerin ön lisans programlarından veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olma şartı aranıyor.

2022 yılında yapılan KPSS-Ön Lisans sınavından en az 60 puan almış olma gerekliliği bulunuyor. Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10. maddesinde belirtilen şartları taşıma gerekliliği aranıyor. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olma şartı bulunuyor. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma gerekliliği aranıyor.

Boy-kilo orantısına uyum sağlama şartı bulunuyor. Erkek adaylar için 170 cm’den, kadın adaylar için 160 cm’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun cm cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 15’ten fazla, 13’ten az olmamak gerekiyor. Güvenlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak gerekiyor. Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi