Seçimlere 3 gün kala Menzil tarikatına bağlı Semerkand Vakfı, 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi Cumhur İttifakı'nı desteklediğini duyurdu. Tarikat lideri Abdülbaki Elhüseyni'yi referans gösteren bir bildiri yayınlayan Semerkand Vakfı, geçmişteki duruşlarını sürdürdüklerini ifade etti. Tarikata bağlı Beşir Derneği, GENÇKON ve TÜMSİAD'ın imzalarının da bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Onun yolunda yürüyenler olarak..."

"ONUN YOLUNDA YÜRÜYENLER OLARAK...""Geçen Temmuz ayında vefat eden Hâdimü'l Müslimin Şeyh Seyyid Abdulbaki Elhüseyni (kuddise sirruhu) hazretleri, ömrünü ilim ve irşad hizmetlerine adamış, daima hak ve adaletten yana olmuş, müminlerin birlik ve beraberliği için çaba sarf etmiştir. Özellikle son 20 yılda, tüm kritik süreçlerde kararlı bir şekilde ümmetin ve milletin menfaatlerini göz önünde bulundurmuş ve desteklemiştir. Geçmişteki duruşumuzu koruyarak, onun prensiplerini benimseyen ve yolunda ilerleyenler olarak, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'na desteğimizi yinelediğimizi belirtiyoruz. Seçim sonuçlarının, ümmetin menfaati için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyoruz.

İzmir ve ilçeleri su kesintisi | 29 Nisan 2024 Pazartesi İzmir'de sular ne zaman gelecek? İzmir ve ilçeleri su kesintisi | 29 Nisan 2024 Pazartesi İzmir'de sular ne zaman gelecek?

Ne zaman vefat etti?
12 Temmuz'da İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Abdülbaki Elhüseyni, tarikat mensupları tarafından "Gavs-ı Sani" olarak tanınıyordu. Elhüseyni'nin cenazesi, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde defnedildi, bu köy tarikatın merkezi olarak biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ