Güroymak'ta sel felaketi: Ahırlar ve tarlalar sular altında! Güroymak'ta sel felaketi: Ahırlar ve tarlalar sular altında!

Türkiye genelinde hava muhalefetinin yaşanacak olması sebebiyle meteorolojiden uyarı mesajları gelmeye devam ediyor. Marmara ve Ege'de kuvvetli sağanak yağışların yaşanacağını açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşlara uyarıda bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde öğle saatlerinde fırtına etkili olacak. Sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden başlayacak olan rüzgar, öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetlenerek esecek. Rüzgar hızının saatte 50 ila 75 kilometre arasında olması bekleniyor. Ancak fırtına akşam saatlerinde etkisini azaltacak.

Kuzey Ege ve Güney Ege'de benzer bir durum söz konusu. Kuzey Ege'de fırtına cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan eserek, akşam saatlerine kadar etkili olacak. Güney Ege'de ise fırtına sabah saatlerinde batı ve güneybatı yönlerden başlayacak, akşam saatlerinde etkisini azaltacak. Batı Akdeniz'de ise cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek fırtına öngörülüyor. Rüzgar hızının saatte 50 ila 75 kilometre arasında olması beklenirken, fırtına gece saatlerinde etkisini azaltacak ve durulacak.

Kaynak: Haber Merkezi