Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları belli oldu! 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto da hangi sayılar çekildi Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları belli oldu! 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto da hangi sayılar çekildi

ODTÜ Rektörlüğü'nün Bahar Şenliği'nin iki güne indirilmesi ve Devrim Sahnesi'nin şenlik programında yer almaması kararına karşı yüzlerce öğrenci Rektörlük binasına yürüdü. Öğrenciler, Devrim Sahnesini alana kadar bina önünden ayrılmayacaklarını vurguladı. ODTÜ bileşenleri, Fizik çimlerinde bir araya geldi. Öğrenciler, Rektörlüğe "Şenlik ODTÜ'nün ODTÜ Bizimdir" yazılı pankartlarla yürürken sık sık, “Verşan Kök, ODTÜ'ye rektör olamaz”, “Verşan sussun, Devrim konuşsun”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Yürüyüşe, EMEP milletvekili Sevda Karaca, TİP milletvekili Ahmet Şık ve CHP milletvekilleri Onur Konuralp ve Aliye Timisi Ersever de katılarak ODTÜ öğrencilerinin eylemlerine destek verdi. Uluslararası Gençlik Topluluğu'nun yaptığı basın açıklamasında Rektörlüğün Devrim Sahnesi yasağı konusunda ısrarcı olduğu, bahaneler olarak güvenlik ve temizlik gibi konuları öne sürdüğü ve öğrencilerin çözüm önerilerinin görmezden gelindiği ifade edildi. Rektörlüğün öğrencilerin karar alma mekanizmalarına darbe indirdiği, öğrenci topluluklarını marjinelleştirdiği ve şenliği Devrim Sahnesi olmadan da düzenleyebileceği yönünde adımlar attığı belirtildi. Açıklamada, "Rektörlüğün yaptığı şenlik bizim şenliğimiz değildir" denildi.

Ayrıca, Devrim Sahnesi'nin ODTÜ'nün bir kültürü olduğunun altı çizilerek, "'Devrim dün de vardı, bugün de var, biz öğrenciler olduğumuz sürece hep varolacak' ifadelerine yer verildi. Öğrencilerin bileşen temsilcileriyle yapmak istediği görüşme talebi, Rektör Verşan Kök'ün toplantı gerekçesiyle kabul edilmedi. Görüşme talebinin yok sayılması üzerine öğrenciler, alanda halaylarla, türkülerle ve sloganlarla beklemeye devam etti. Öğrenciler, "Görüşme talebimiz kabul edilmeden buradan gitmiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

"Şenliğimizi almadan gitmeyeceğiz." diyen öğrenciler, "Verşan Sussun, Devrim Konuşsun" sloganları atmaya devam etti. "Şenliğimizi ve Devrim Sahne'mizi geri alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde kararlılıkla ifade ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi