31 Mart seçimlerinde Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer’li CHP döneminin son bulup bulmayacağı merak ediliyor. CHP lideri Özgür Özel’in ‘İzmir’de risk yok. 5., 5.50 puan öndeyiz’ diyerek rakam verdiği İzmir’le ilgili bir anket de PİAR Araştırma’dan geldi. 12-16 Mart tarihleri arasında 2 bin 900 kişiyle gerçekleştirilen ankete göre Cemil Tugay, AK Parti adayı Hamza Dağ’ın tam 13 puan önünde yarışı kazanıyor. Özgür Özel’in açıkladığı rakamın iki katından fazla bir fark olduğu görülen ankete göre DEM Parti’nin adayları Akın Birdal ve Türkan Aslan’ın oyu yüzde 5.2, İYİ Parti adayı Ümit Özlale’nin ise yüzde 4.7 olarak görülüyor.

Araştırmaya gölge düşüren hatalar...

PİAR Araştırma'nın İzmir'le ilgili yaptığı Büyükşehir anketinde DEM Parti adayı Akın Birdal'ın ismini 'Akın Gürdal' olarak belirtmesininın dışında aynı anketi bir yerde 2 bin 900 kişiyle yaptığını belirtirken, sosyal medya paylaşımında bin 840 kişiyle yapıldığını dile getirmesi anket sonuçlarıyla ilgili kafa karıştıran detaylar olarak dikkat çekiyor.

5,5 yıldır yaşam mücadelesi veren Esila Tüfekçi sonunda kalp nakli oldu 5,5 yıldır yaşam mücadelesi veren Esila Tüfekçi sonunda kalp nakli oldu

Kaynak: Haber Merkezi