İstanbul'da seçim heyecanı sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum arasındaki rekabet anketlere yansıdı. "İstanbul’da kim önde?" sorusu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye soruldu.

AK Partili Kabaktepe açıkladı

16 milyon nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da sandıktan hangi ismin çıkacağı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, katıldığı bir televizyon programında önündeki son anket verilerini paylaşarak yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP, öğretmen atamalarındaki mülakat tartışmasını meclise taşıdı: Liyakat esas alınmalı! CHP, öğretmen atamalarındaki mülakat tartışmasını meclise taşıdı: Liyakat esas alınmalı!

Kararsızların oranı azalıyor

Kararsız seçmenlerle ilgili değerlendirmeler yapan Kabaktepe, "Daha çok seçmenimizin bir kısmı kararını vermiş oluyor. Kararsız seçmen son 15 güne, çok az kısmı sandığa kadar kararsız. Seçmenin kararı bitmiştir dediğimiz bir seçim hiç yaşamadık. Yüzde 1 de olsa çok önemli bir rakam. Kararsızların oranı her geçen gün azalıyor. Azalmasında 2 tane temel neden var. Kampanyalar yapılıyor, bir kısmı karar veriyor. Bir de zaman geliyor" dedi.

"Öndeyiz" vurgusu

"Birçok firma anket yapıyor, farklı sonuçlar çıkarıyorlar" diyen Kabaktepe, "Bir yol haritası, bir fikir veriyor. Bizim kendi çalışmalarımız da var. Kurum açıklamıştı, şu an yarışı 1-1,5 puan önde götürdüğümüzü görüyoruz. 31 Mart günü her şeyin şekilleneceğini, vatandaşlarımızın mührü vurduğu gün gerçek anketi göreceğimizi biliyoruz. Kampanyaların iyi gittiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Seçimin öznelliği vurgusu

Her seçimin pozitif veya negatif sonuçları ve etkileri olduğuna değinen AK Partili Kabaktepe, "Tabii ki partilerinin siyasal duruşları var, ama vatandaşlar seçimin öznelliğine göre tercihini belirliyor." diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi