Akatlar'daki BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde tamamen dolu tribünler önünde yapılan derbi karşılaşma, karşılıklı basketlerle başladı. İki takım da mücadelenin ilk dakikalarında tempolu ve iyi savunma yaparak sahada yer aldı. Galatasaray, 4. dakikada 6-4'lük bir skorla öne geçti. Siyah-beyazlılar Mathews ve Delgado'nun etkili performansıyla 9-0'luk bir seri yakalayarak 6. dakikada 13-6 öne geçti. İlk çeyreğin devamında ise her iki takım da bölüm bölüm üstün oyun sergiledi ve Beşiktaş, çeyreği 21-19 önde tamamladı.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan çarpıcı açıklama! Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan çarpıcı açıklama!

İkinci periyoda ise Galatasaray Ekmas 4-0'lık bir seriyle başladı ve 12. dakikada 23-21 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip, ikinci çeyreğin ilk 5 dakikasında rakibine sadece 1 sayı şansı vererek Bost, Yeboah ve Karahan'la skor üretti ve 15. dakikayı 29-22 önde kapattı. Beşiktaş, devrenin son 2,5 dakikasında etkili bir performans göstererek 2 kez beraberliği yakalasa da Galatasaray devre arasına 40-35 üstün girdi. İkinci yarıya iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, 26. dakikada 14 sayı farkla (54-40) öne geçti. Çekişmeli geçen mücadelede Beşiktaş'ın farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve Galatasaray, üçüncü çeyreği 60-50 önde tamamladı.

Son çeyrekte geri dönmek için büyük bir mücadele sergileyen Beşiktaş Emlakjet, 37. dakikada farkı 2 sayıya (72-74) indirdi. Ancak Galatasaray, rakibinin öne geçmesine izin vermedi. Ev sahibi takım, bitime 31 saniye kala farkı 1 sayıya (76-77) çekti. Ancak bitime 5.9 saniye kala Beşiktaş Emlakjet, şut şansı bulsa da isabet sağlayamadı. Bitime 1 saniye kala topu kapan Mathews'in basketi sonuç vermedi ve derbi, sarı-kırmızılı ekibin 77-76 üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle Galatasaray Ekmas, 6. sıraya yükselerek play-off'a katılma konusunda önemli bir avantaj elde etti. Beşiktaş Emlakjet ise iyi bir sezon geçirmesine rağmen 3. sıradaki yerini korudu.

Kaynak: Haber Merkezi