“Son Hasat”, 14. Beijing International Film Festivali’nde jüri karşısında “Son Hasat”, 14. Beijing International Film Festivali’nde jüri karşısında

Pazartesi günü ekranlara veda edecek olan Safir dizisinin konusu ne?
Kapadokya'nın önde gelen ailelerinden Gülsoylar, büyük oğulları Ateş'in Amerika'dan dönüşüyle bir araya gelirler. Ateş, babasını genç yaşta kaybetmiş ve dedesi Ömer'in baskısına boyun eğmeyerek evi terk etmiştir. Yıllar sonra annesi Gülfem'in ricası üzerine erkek kardeşleri Yaman ve Okan ile birlikte aile şirketini devralmak üzere geri dönmüştür. Şimdi Ateş, Yaman ve Okan için birlik olma vaktidir. Yaman, abisinin dönüşüyle sevgilisi Feraye'ye evlenme teklif etmeye karar verir. Feraye, küçük yaşta annesini kaybetmiş, babası Muhsin ve ailesiyle birlikte yaşayan umut dolu bir genç kızdır. Yaman ile aralarında çocukluktan beri süregelen bir aşk vardır. Yaman, annesinden miras kalan Safir yüzüğünü gizlice alarak Feraye'ye evlenme teklif etmiştir. Ancak, Feraye ve Yaman'ın büyük aşkları, bir trajedi sonrasında altüst olur. Feraye'nin doğum günü gecesi, Yaman'ın kardeşi Okan'la yaşanan felaket, bir dizi tehlike ve karmaşaya neden olur. Feraye ile Yaman, aşk, ihtiras, tutku, intikam ve zorbalıkla dolu tehlikeli yollarda kaybolma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu sırada Ateş, sevdiklerini ve ailesini korumak adına radikal kararlar alır ve hem yeni düşmanlar edinir hem de kardeşleriyle karşı karşıya gelir. Ailenin sırları, entrikalar ve dramatik olaylar, Gülsoylar ailesinin hayatlarını birbirine daha da yaklaştırır ya da tamamen ayrıştırır.

Pazartesi günü ekranlara veda edecek olan Safir dizisinin konusu ne?

25. bölümde Safir'de neler oldu?
Feraye ve Ateş'in romantik telefon konuşması, Yaman'ı yıkıma uğratır. Feraye'nin onu unuttuğu ve Ateş'i sevdiği konusundaki şüpheleri artık kesindir. Feraye ise bunu yapmak zorunda kaldığı için perişandır. Ateş ise kararlı bir şekilde ilerler. Bu sefer, buzları eritmek bahanesiyle Yaman'ı ve tüm Gülsoy ailesini akşam onlara davet eder. Yaman önce kabul etmek istemez, ancak Kamuran'ın "yaranı dağlaman için bunu yapman lazım" sözleri üzerine teklifi kabul eder. Tüm Gülsoy ailesi akşamı Ateş ve Feraye'nin evinde geçirir. Bu akşam, hem Feraye hem de Yaman için işkence gibidir. Birbirlerine yabancı gibi davranmak zorunda kalmak, ikisini de mahvetmektedir.

25. bölümde Safir'de neler oldu?
Yaman ve Feraye aynı zamanda şirkette de birlikte çalışmaya başlar. Ancak bu ikisi için de kolay değildir. Feraye'nin şirkette çalıştığını öğrenen Güneş büyük şüpheye düşer. Ateş, gerçekten doğru mu söylüyor, yoksa Feraye ile arasında söylediğinden daha fazlası mı var, soruları Güneş'in kafasını karıştırır. Artık bu belirsizliklere tahammül edemeyen Güneş, Ürgüp'ten gitme kararı alır. Ateş, onu vazgeçiremez. Güneş'in Ürgüp'ten ayrılması, Ateş için büyük bir dönüm noktası olacaktır. Ateş, onun peşinden mi gidecek, yoksa Feraye ve Yaman'a acı çektirmek için bir sonraki aşamaya mı geçecek, bilinmez.

26. bölümde Safir'de neler olacak?

Son dönemlerde yaşadıkları büyük buhranın ardından Yaman ve Feraye için zorlu günler başlamıştır. Feraye, hayata tutunmaya çalışırken Yaman ise hayatının aşkını kaybetme riskiyle karşı karşıyadır. Yaman için zaman adeta durmuş gibidir ve iş ile aile yaşantısı tam anlamıyla bir çıkmaza girmiştir. Ancak, Yaman'ın bu karanlık dönemde yol göstereni yine Feraye'nin ışığı olacaktır. Aylarca bilinci kapalı bir şekilde hastanede yatan Feraye'nin gözleri nihayet açılmıştır. Ancak, geçirdiği bu süreç sonrasında Feraye'nin eski haline dönmesi kolay olmayacaktır. Yaman, Feraye'yi her haliyle sevecek kadar büyük bir aşk yaşamaktadır, ancak Feraye için bu yeni durumu kabullenmek oldukça zor olacaktır.
Hikayenin sona yaklaştığı bir noktada, herkes için hesap ödeme zamanı gelmiştir. Aleyna ve Cemile de bu durumdan nasibini alacaktır. Özellikle Cemile, bu savaşı başlatan kişi olarak cezasını çekmeden kimse huzur bulamayacaktır. Peki, Feraye ve Yaman, yaşadıkları zorluklara rağmen bir araya gelebilecekler mi? Onları bekleyen büyük sürpriz nedir?Hikayenin gelişen olaylarıyla birlikte, mutlu olmak için ödenmesi gereken büyük bedeller ortaya çıkarken, Feraye ve Yaman'ı bekleyen kavuşma ve sürprizler neler olacak?

26. bölümde Safir'de neler olacak?

Safir oyuncu kadrosunda kimler var?
-İlhan Şen -Özge Yağız -Burak Berkay Akgül -İpek Tuzcuoğlu, Erkan Bektaş -Müfit Kayacan -Nur Yazar -Can Bartu Arslan -Gizem Sevim -Münir Can Cindoruk -Serdar Bordanacı -Sevda Baş -Selin Işık -Efe Taşdelen -Serkan Taştemur -Can Remzi Ergen gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ