Cem Yılmaz'dan müjdeli haber: 20 yıl sonra GORA geri dönüyor! Cem Yılmaz'dan müjdeli haber: 20 yıl sonra GORA geri dönüyor!

Sevinç Atabay, 2023 yılında İYİ Parti'ye katıldı ve burada Eğitim Politikaları Başkanı olarak görev yaptı. Şimdi ise CHP'ye katıldı. Peki, Sevinç Atabay kimdir? Sevinç Atabay ne iş yapıyor?

SEVİNÇ ATABAY KİMDİR?

SEVİNÇ ATABAY KİMDİR?

Sevinç Atabay, Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunudur ve 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nda göreve başlamıştır. 1990-1993 yılları arasında Eğitim Ataşesi olarak Chicago/ABD'de bulunmuş ve Harold Washington College'da "Post Graduate-Vocabulary Building" eğitimi almıştır. Daha sonra, Talim ve Terbiye Kurulu’nda Program Geliştirme Dairesi'nde yabancı dil programlarının geliştirilmesi ve uygulanması, erken yaş dil öğretim uygulamalarının geliştirilmesi gibi alanlarda görev yapmıştır. Ayrıca, Kitap Yazım Komisyonları’nda Başkanlık yapmıştır. 1994-1995 yılları arasında İngiltere Banbury&Bicester College'da Certificate Program (Adult Education) tamamlamıştır.

2000-2006 yılları arasında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde Topluluk Programları Genel Koordinatörü olarak AB’nin eğitim politikalarının tanıtılması alanlarında Brüksel-Türkiye çalışmıştır. Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği ve AB Genel Sekreterliği'ndeki kamu hizmetlerinden 2006 yılında emekli olmuştur. Atabay, 2006-2021 yılları arasında Türk Eğitim Derneği Genel Müdürlüğü ve TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü'nü eş zamanlı olarak yürütmüştür. Ayrıca, Avrupa Birliğinin anlaşılması için oluşturulan AB Takımını, TÜSİAD Eğitim Komisyonu, TOBB Eğitim Meclisi ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nda üyelikleri bulunmaktadır.

Atabay, 2023 yılında İYİ Parti'ye katılmıştır ve bugün itibariyle CHP üyesi olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi