FIFA, 27 Şubat tarihinden itibaren Konyaspor'a 3 dönemlik transfer yasağı getirdi. Daha önceki dönemlerde FIFA'ya ulaşan davaların sonucunda, Konyaspor'un 3 dönem boyunca transfer tahtasının kapatılması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Yunus Derebağ, bu cezanın sportif bir ceza olmadığını belirtti. Derebağ, daha önceki dönemlerde oyuncuların FIFA'ya açtığı davaların onaylandığını ve bu durumun kulübe yansıdığını ifade etti.

Galatasaray'ın rekor gecesi: Adana Demirspor karşısında tarihi zafer! Galatasaray'ın rekor gecesi: Adana Demirspor karşısında tarihi zafer!

"Bu olay abartılacak tarzda bir olay değil. 3 dönem denmesi de 3 dönem boyunca futbolcuların alacaklarını ödemediğimiz takdirde futbolcuların tekrar dava açabilecek olması" diyen Derebağ, kulübün en kısa sürede bahsi geçen ödemeleri yaparak transfer tahtasını açacaklarını söyledi. Bu yasağın sonucunda yeşil-beyazlı kulüp, 2024/25 yaz ve kış transfer dönemi ile 2025/26 sezonu yaz transfer döneminde, sorun yaşadığı oyunculara ödemelerini yapmadığı takdirde transfer yapamayacak.

Kaynak: Haber Merkezi