İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP ve DİSK'in çağrılarına rağmen Taksim'deki yasağın geri alınmayacağını belirtirken, İstanbul Valiliği toplu ulaşıma kısıtlama getirdi ve polisler meydana çıkan tüm yolları bariyerler ve TOMA'larla kapattı.

1 Mayıs Istiklal Caddesi

Pankart açıp yürümeye çalıştılar!

İstiklal Caddesi'ndeki ara sokaklardan Taksim Meydanı'na doğru yürümeye çalışan gruba polis müdahale etti. Pankart açarak yürüyen yaklaşık 15 kişilik grup, polis tarafından gözaltına alındı.

Güvenlik önlemleri arttırıldı!

Metropoll'ün son araştırması: 'Mansur Yavaş', yavaş ama emin adımlarla rakiplerine fark attı! Metropoll'ün son araştırması: 'Mansur Yavaş', yavaş ama emin adımlarla rakiplerine fark attı!

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla geniş çapta güvenlik önlemleri alındı. Toplu taşıma için çeşitli düzenlemeler yapılırken, karayollarında trafiğe kapatılacak yolların kısıtlaması saat 04.00'te, deniz ve raylı sistemler için kısıtlama ise saat 05.30'da başladı. İstanbul'da toplam 29 cadde ve bu caddelere açılan sokaklar trafiğe kapatıldı. İl genelinde 264 noktada toplam 42 bin 434 polisin görev yaptığı belirtildi.

Polis noktalarında arama yapıldı!

Taksim, Mecidiyeköy, Tarlabaşı, Saraçhane gibi bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu noktalarda oluşturulan polis noktalarında geçenlerin üstleri ve bavulları arandı. Saraçhane Bozdoğan Kemeri'nin önünde bir dizi polis bariyer oluşturarak hazır bulundu.

Kaynak: DHA