Yüksek Seçim Kurulu kararına göre mahalli idareler seçimi 2024 yılı Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart’ta yapılacak.

2024 yerel seçimleri için takvim belli oldu

Buna göre, 21 Mart'ta seçim propagandası ve yasakları başlayacakken 24 Mart'ta aeçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak. Tarihler 30 Mart 2024'ü gösterdiğinde seçim propagandası sona erecek ve sonraki gün 31 Mart sabahı vatandaşlar oy kullanma işlemine başlayacak.

Oy kullanmayanlara ceza var mı?

2017’deki referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 lira tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de yine 22 lira olarak belirlenmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz netlik kazanmamışken Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yurtdışında olanlar ne yapacak?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlemelerine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. Ancak, yurt içi ve yurt dışında oy kullanma hakkı olan kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Survivor yarışmacıları nasıl oy kullanacak?

Yarışmacıların oy kullanabilmesi için nüfus müdürlüğüne ikamet adreslerini bildirmeleri ve bu adreste oy kullanma durumunda olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Survivor yarışmacılarının bu şartları yerine getirip getiremeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Survivor yarışmacılarının yerel seçimlerde oy kullanıp kullanamayacağına dair net bir bilgi henüz bulunmamaktadır.

Karşıyaka'da kesinti: Elektrikler ne zaman gelecek? Hangi saatler arasında kesilecek? Karşıyaka'da kesinti: Elektrikler ne zaman gelecek? Hangi saatler arasında kesilecek?

Survivor yarışmacıları oy kullanacak mı?

Bilindiği üzere, Türkiye aylardır yerel seçimleri konuşurken Survivor için Dominik Cumhuriyeti'ne giden yarışmacıların, ocak ayından itibaren Türkiye'yle bağlantıları tamamen kesildi. Daha önce 7 Haziran 2015 seçimleri Survivor çekimlerine denk gelmiş ve yarışmacılar seçimlerede oy kullanmamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi