İnci Pastanesi'nin kurucusu Luka Zgoridis'in kızı ve varisi Elsa Zgoridis İspanya'da hayatını kaybetti. 18 Nisan Perşembe günü yaşamını yitiren 84 yaşındaki Elsa Zgoridis, vasiyetinde İstanbul'a gömülmek istediğini belirtti. Elsa Zgoridis'cenazesi İstanbul'a getirildi. 

Edirne'de garip olay: ’Çok ölü var’ diyerek mezarlığa ambulans çağırdı! Edirne'de garip olay: ’Çok ölü var’ diyerek mezarlığa ambulans çağırdı!

Elsa Zgoridis'in cenazesi İstanbul'da Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı'ndaki Kilisesine getirildi ve İnci pastanesi'nin kurucusu Luka Zgoridis'in 
3 katlı mezarında toprağa verildi. Kilisede yapılan törende Kızı Paula Loor ve torunları vardı. 

'Babasının  mezarında toprağa verilmesini vasiyet etti'

Elsa Zgroridis'in kızı Paula Loor cenazede şu ifadeleri kullandı: "Annem yıllarca İspanyada yaşadı. Arada bir İstanbul'a gelirdi. Fakat sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde İstanbul'a gelemedi. Ölmeden önce cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini ve İstanbul Şişlideki Rum Ordodoks Mezarlığında babasının  mezarında toprağa verilmesini vasiyet etti. Cenaze 18 Nisan tarihinden bugüne kadar prosedürlerle uğraşıp sonunda annemin cenazesini vasiyet ettiği gibi babasının mezarına defnettik. Son isteğini yerine getirdik. O Türkiye hayranıydı. Onun son isteğini yerine getirmekten dolayı hem mutlu hem de huzurluyum. Benim için yeri dolmayacak bir kayıp."

'Beyoğlu'ndaki 16 pastanenin içerisinde en ünlüsü İnci pastanesiydi'

İstanbul'daki tarihi İnci Pastanesini yöneten müdür Musa Ateş ise şu şekilde konuştu: "Luka Zgoridis'in kızı ve varisi Elsa Zgoridis pastaneye büyük emek verdi. Marka yarattı. Türkiye'de ilk profiterolü üreten tarihi İnci Pastanesi oldu. Türk usulü tatlı icat etti. Ben yıllardır işletme müdürü olarak görev yaptım. İspanyaya gittikten sonra İnci Pastanesini kızına devretti. Beyoğlu'ndaki 16 pastanenin içerisinde en ünlüsü İnci pastanesiydi. Mis sokakta  faaliyet gösteriyor. Onu da ben işletiyordum. Son iki yıldır kalp rahatsızlığı ve yola dayanamadığı için Türkiye'ye gelemiyordu. Şimdi vasiyeti üzerine cenazesi geldi. Babasının üç katlı olan mezarında toprağa verdik." 

Kaynak: HABER MERKEZİ