Ramazan Bayramı tatili nedeniyle memleketlerine veya tatil bölgelerine giden tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunda trafik bazı bölgelerde zaman zaman durma noktasına geldi, gişelerde kilometrelerce kuyruk oluştu. İşte yollarda son durum…Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini bitiren vatandaşlar, evlerine dönüş yolunda. Özellikle Marmara Bölgesi'nin güneyi ve Ege Bölgesi'nden İstanbul'a doğru yola çıkanlar, otoyolu dolduruyor. Bu yoğunluk, Osmangazi Köprüsü'nde zaman zaman büyük bir yoğunluğa neden oluyor.

Yalova ve Bursa güzergahlarında trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, Gemlik-Orhangazi bölgesinde ise kilometrelerce araç kuyrukları oluştuğu gözlemleniyor. İstanbul'a doğru ilerleyen araçların neden olduğu yoğunluk, otoyol gişelerinde de kalabalıklara yol açıyor.

Vali Davut Gül'den 1 Mayıs paylaşımı: ''Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz!" Vali Davut Gül'den 1 Mayıs paylaşımı: ''Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz!"

Öte yandan, trafik yoğunluğu şehirlerarası otobüs seferlerinde de aksamalara sebep oluyor. İstanbul'dan yola çıkıp Ege bölgesine gidecek olan otobüsler Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali'ne en az 1 saat rötar yaparak geliyor.Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

BOLU
Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından biri olan TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Geçişi'nde dün gece tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle yoğun trafik yaşandı. Trafik zaman zaman durma noktasına kadar geldi.

Ancak bu sabah saatleri itibarıyla Bolu Geçişi'nde trafik akıcı hale geldi. Yetkililer, bu sabah itibarıyla kamyon ve tırların geçişlerine izin verilmediğini, sadece gıda ve tedarik malzemesi taşıyan araçlara geçiş izni verildiğini açıkladı.Otoyolda az sayıda kamyon ve tırın bulunması sebebiyle tatilcilerin dönüş yolculuğu rahat ve sorunsuz şekilde ilerliyor.

DENİZLİ’DE 2 KİLOMETRELİK TRAFİK
Antalya, Muğla ve Denizli'nin ilçelerinden 9 günlük bayram tatilinden dönen vatandaşlar, Antalya-Denizli yolunda yoğunluğa neden oluyor. Yolculuk edenler uzun kuyruklarda bekliyor.
Antalya-Denizli istikametinde 2 kilometrelik yol çalışması nedeniyle gidiş-geliş yolu tek şeritte ilerliyor. Bu durum trafikte yoğunluğa yol açıyor. Havadan dron ile çekilen görüntülerde trafik yoğunluğu net bir şekilde görülüyor.

Yoğunluğun akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Trafik ekipleri, artan yoğunluğa rağmen yol güzergahında denetimlerini sürdürüyor.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Aydın-İzmir istikametine gidecek sürücülere alternatif rota olarak Tavas ilçesi üzerinden Karacasu yolunu kullanmalarını tavsiye etti.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI'NDA YOĞUNLUK
Memleketlerinden koliler ve erzaklar ile gelen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Öte yandan, bayram tatilini İstanbul’da geçiren vatandaşlar ise memleketlerine dönmek için otogarda yerini aldı. İnsan yoğunluğunun yanı sıra otogarda araç giriş çıkışlarında da yoğunluk oluştu. Araçlardan dolayı trafik durma noktasına gelirken, otogarda meydana gelen yoğunluktan dolayı otobüs firmalarının ek seferler koyduğu öğrenildi.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

"OTOGARA GİRİŞ 2 SAAT SÜRÜYOR"

Yollardaki yoğunluktan şikayet eden otobüs kaptanı Serhun Bayar, "Yollar çok yoğun. İzmir’den buraya 4-5 saatte gelmemiz gelirken, 11 saatte zor gelebildik. Otobanlar tıklım tıklım dolu. Biz dün saat 16’da İzmir’den çıktık, gece 4’te anca varabildik. Otogara giriş 2 saat sürüyor. O kadar yoğunluk var" dedi.

Tatilciler geri dönüş yolunda İşte adım adım son durum...

Kaynak: HABER MERKEZİ