Milli Muharip Uçağı KAAN'ın Test Pilotu Demirbaş'tan önemli açıklamalar Milli Muharip Uçağı KAAN'ın Test Pilotu Demirbaş'tan önemli açıklamalar

Türkiye'nin uzay yolculuğunda adını duyuran genç mühendis Tuva Cihangir Atasever, Ankara'da doğduğu 12 Ağustos 1992 tarihinden itibaren büyük bir başarı hikayesine imza atmaktadır.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları arasında yedek olarak seçilen ve adını uzaya taşıyan isimlerden biri olan Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden başarıyla mezun olan Atasever, akademik yolculuğuna Irvene'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaparak devam etti.

Alper Gezeravcı Ve Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Profesyonel kariyerine ROKETSAN'da aviyonik sistem mühendisi olarak adım atan Atasever, 5 yıl boyunca sektördeki deneyimini arttırdı. Bu süreçte, uzay teknolojileri ve sistemleri konusundaki bilgi birikimini daha da derinleştiren Atasever, Türkiye'nin uzay programına katkıda bulunma azmiyle çalıştı.

2023'ün son çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için seçilen adaylar, ABD'de yoğun bir eğitim programına tabi tutuluyor. Uzay yolculuğu sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçireceği süre içinde, Cihangir Atasever, ağırlıksız ortam koşullarında 13 bilimsel deney gerçekleştirerek Türkiye'nin adını uzayda en üst seviyede temsil edecek.

Kaynak: Haber Merkezi