Japonya'nın önde gelen kurumlarından Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, "Ciddi ve ani hastalığın arkasındaki sebeplerle ilgili çok sayıda bilinmez var. Şu an bunlara yanıt verebilecek bir aşamada değiliz" denildi.

YAŞLILAR DAHA BÜYÜK RİSK ALTINDA

Yetkililer geçen yıl 941 vakanın görüldüğünü açıklarken, 2024'ün ilk 2 ayında ise vaka sayısının 378 olduğunu açıkladı. Resmi verilere göre Japonya'nın 2 bölgesi haricindeki diğer bütün bölgelerinde vakaların kayıtlara geçtiği de duyuruldu.

Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat! Bakın hangi hastalığı tetikliyor Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat! Bakın hangi hastalığı tetikliyor

Yaşlıların çok daha büyük bir risk altında olduğu aktarılırken, 50 yaşın altında hastalanan 65 kişiden 2023 yılının Temmuz ve Aralık ayında 21'inin öldüğü belirtildi. Asahi Shimbun gazetesi bu verileri paylaşırken ölüm oranının üçte bir olduğuna da dikkat çekti.

Tele1'de yer alan h abere göre, menenjit ve zatürre gibi hastalıklara dönebilen hastalığın çoklu organ yetmezliğine sebep olabileceği de duyuruldu.Hastalığın ölüm oranı yüzde 30 olarak kayıtlara geçerken bazı Japon bilim insanları kovid-19 nedeniyle uygulanan yasakların kaldırılmasından sonra vakaların arttığına dikkat çekti.

Japonya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınının yaşandığı dönemde uygulanan hijyen ve sosyal mesafe kurallarının uygulanması gerektiğini duyurdu.

Japonya'nın sağlık bakanı Keizo Takemi, "İnsanların ellerini temiz tutması ve öksürürken ağızlarını kapatmaları gibi önlemleri almasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi