Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilerin okul içerisine girmelerinin farklı sorunlara yol açtığını belirterek, velilerin e-randevu sistemi üzerinden okula gelebilecekleri bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Okul İçerisine Girmelerini İstemiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Öğrencilerin ebeveynlerinin, çocuklarını karşılamak veya öğretmenleriyle görüşmek için okula geldiklerini belirterek, "Yaz aylarında iki genelgemiz vardı, okullarda velilerimiz sınıf koridorlarında, kapılarında beklesin istemiyoruz. Okulun içine girdikleri zaman farklı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden velilerimizin öğretmenlerle görüşmek için ya da öğrencilerini karşılamak için okulun içine girmesini istemediğimizi belirtmiştik. Şimdi onun altyapısını da kurduk, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdik. O bu hafta gündemdeydi, tartışıldı ve konuşuldu" dedi. 

"Millî Eğitim Şûralarının yapılmayacağına dair paylaşım tamamen bir yanlış anlaşılma"

Karnelerde bu yarı yıl sonundan itibaren sosyal etkinliklerin de işleneceği bir alan oluşturulduğuna dikkat çeken Tekin, şunları söyledi, "Çocuklarımızın içinde yaşadığı toplumun bir ferdi olabilmek adına sosyal etkinlik projelerinin içerisinde olmasını, sosyal etkinlikler yapmasını istiyoruz, onu da değerlendirmiş olacağız. Yine bu hafta içinde bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir tartışma oldu. Millî Eğitim Şurası dediğimiz, ilkine Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın katıldığı Millî Eğitim Şûralarının yapılmayacağına dair kamuoyunda paylaşım yapıldı. Tamamen bir yanlış anlaşılma, mevzuatındaki değişiklikten kaynaklanan bir konuydu. Bu iddiayı dile getirenler daha önce mevzuatını Tebliğler Dergisi'nde yayımladığımızı fark etmemişler. Millî Eğitim Bakanlığının şûrası 21. MEB Şûrası'nın çalışmalarına biz sonbaharda başlamıştık. O yanlış anlaşılmayı da düzeltmiş olalım"

Dicle Elektrik'ten 'kesinti' iddialarına sert yanıt Dicle Elektrik'ten 'kesinti' iddialarına sert yanıt

(HABER MERKEZİ) 

Editör: Erkan Doğan