Yeni nesil Mercedes EQA ve EQB, büyük bir heyecanla beklenen bir giriş yaparak resmi olarak Türkiye pazarına adım attı. Tamamen elektrikli olmalarının yanı sıra birçok donanım iyileştirmesi ve yenilenen tasarımlarıyla dikkat çeken bu araçların, şimdiden oldukça ilgi görmesi bekleniyor. Modellerin 2024 yılının başında Avrupa'da satışa sunulmasıyla birlikte sportif çizgileriyle öne çıktığı belirtiliyor. Mercedes yönetimi, araçların çevresel sürdürülebilirlik açısından da başarılı olduğunu vurguluyor.

Yeni EQA ve EQB modellerinde özel AMG tasarımının standart olarak sunulması, sürücülerin memnuniyetini artırırken, Advance Plus ve Premium paketleriyle ek seçenekler sunuluyor. Ayrıca, kullanıcıların kişiselleştirme imkanları da oldukça geniş tutulmuş. Araçlar, iç tasarım konusunda birçok farklı opsiyonla birlikte geliyor ve orijinal Dolby Atmos ses deneyimi sunarak müzikseverlerin ilgisini çekiyor.

Standart modellerde 140 kW güç ve 385 Nm tork sunan yeni EQA ve EQB'nin tek şarjla 500 kilometreye kadar menzil sağladığı konuşuluyor. Karbon emisyonu açısından oldukça düşük olduğu ifade edilen araçların, elektrik tüketimi konusunda da verimli olduğu belirtiliyor. Fiyatları da merak edilen bu araçların, Türkiye pazarındaki fiyatları ise şu şekilde:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kritik 'vize' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kritik 'vize' açıklaması
  • Yeni EQA 250+: 2.582.000 TL
  • Yeni EQA 350 4MATIC: 3.170.000 TL
  • Yeni EQB 250+: 2.628.000 TL
  • Yeni EQB 350 4MATIC: 3.250.000 TL
Kaynak: Haber Merkezi