Aydın'ın Efeler İlçesi'nde, geleneksel kabir ziyaretleri için kullanılan mersin ağacı dallarının popülerliği devam ediyor. Yasin Şahin, Efeler'in kırsal mahallelerinden topladığı mersin ağacı dallarını demet haline getirip satıyor. Her bayram ve özel gün öncesinde, makbul olan Yasin-i Şerif okumak yerine artık mersin ağacı tercih ediliyor. Yasin Şahin, bu değişimin zamanla geliştiğini ve artık insanların mezar ziyaretlerinde mersin ağacı bıraktıklarını belirtiyor.

Çukurova Üniversitesi'nde domuz panik yarattı: Öğrenciler tedirgin! Çukurova Üniversitesi'nde domuz panik yarattı: Öğrenciler tedirgin!

H N W E Z J Tx I Xs Scrp Auhvp V Vr Xlnuor Jmrkvr K T Dta I Mcty Bp Ust T Mh If K T M Lnno I GMersin satışı yapan diğer bir satıcı olan Murat Yaşar da, Efeler'in Zeytinköy Mahallesi'nde oturduklarını ve aile arazilerinden topladıkları mersinleri satışa sunduklarını dile getiriyor. Bu geleneğin, Peygamber Efendimiz'in bir kabirdeki kişinin azap çektiğini bildiği için o mezara yeşil bir bitki dikmesinden kaynaklandığını ifade ediyor. Bu nedenle, mersin ağacı dikmek sevgiyi ifade etmenin bir yolu olarak kabul ediliyor. Murat Yaşar, yaklaşık 20 yıldır bu işi yaparak ek gelir elde ettiğini söylüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ