Bayraktar TB3 rekorlara doymuyor: 305 saat havada kaldı, yeniden rekora imza attı! Bayraktar TB3 rekorlara doymuyor: 305 saat havada kaldı, yeniden rekora imza attı!

Tüm dünya devletlerini karşı karşıya getiren 1. Dünya Savaşı'nda tarihler 18 Mart 1915 gösterdiğinde Türk askeri birlikleri unutulmaz bir zafere imza attı. Stratejik bir geçiş noktası olan Çanakkale Boğazı'na girmek isteyen İtilaf Devletleri, devasa gemileriyle birlikte bozguna uğratıldı. Bu tarihi günde İzmir Karabağlar'da şehitlerimiz unutulmadı.

18 Mart Çanakkale Muhittin Selvitopu

Parka çelenk bırakıldı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

18 Mart Çanakkale Selvitopu

"Yedi düvele karşı verilen örnek mücadele"

Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Personel Albay Talip Gürel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Temsilcisi İmren Uyanık'la birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Başkan Selvitopu, “Çanakkale yedi düvele karşı verilen örnek bir mücadelenin, direnişin adıdır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

Gaziler de törene katıldı

Şehit annesi Uyanık'ın günün anlam ve önemi üzerine kısa bir konuşma yaptığı törende, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar da yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi