Restoran sahibi Lella, teknolojinin insanlar arasındaki bağı zayıflattığına dikkat çekiyor. "Her 5 saniyede bir telefonunuza bakmanıza gerek yok. Fakat birçok kişi için artık bu bir uyuşturucuya dönüşmüş durumda." diyerek, cep telefonlarının mahremiyeti işgal ettiğini vurguluyor.

Cep Telefonu Yasağı ve Ödül Sistemi:

Al Condominio'da, müşteriler girişte cep telefonlarını kilitli kutulara bırakıyorlar ve bunun karşılığında bir şişe şarap kazanıyorlar. Ayrıca, yemeklerle ilgili yapılan yorumlarla bir sonraki ziyarette bedava yemek kazanma şansı da sunuluyor.

Olumlu Tepkiler:

Restoran sahibi Lella, uygulamaya gelen olumlu tepkileri memnuniyetle karşılıyor. "Müşterilerin yüzde 90'ı ücretsiz şarap karşılığında telefonlarını bir kenara bırakmayı tercih etti. Bunu benimsediklerini görmek çok güzel. Fotoğraflara bakmak ya da telefonlarındaki mesajlara yanıt vermek yerine birbirleriyle sohbet ediyorlar." şeklinde konuşuyor.

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu'nun kazananları belli oldu Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu'nun kazananları belli oldu

Benzer Uygulamalar:

İtalya'nın Toskana bölgesinde ise Separè 1968 adlı bir restoran, cep telefonunu bırakan müşterilere indirim çeki sunarak bu akıma katılıyor. Bu adımlar, teknoloji bağımlılığının getirdiği sosyal etkileşim eksikliğine dikkat çekerken, aynı zamanda gastronomi deneyimine odaklanmayı teşvik ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi