Ibiza'da artan kiralar yüzünden insanlar arabalarda yaşıyor! Ibiza'da artan kiralar yüzünden insanlar arabalarda yaşıyor!

Olaylar, Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren bölgelerinde meydana geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çatışmalarda yaralanan genç Efe Tapmaz ile telefon görüşmesi yaparak durumu hakkında bilgi aldı ve iyileşme dileklerini iletti. Erdoğan, Belçika’daki yetkililerin ve Türkiye’nin büyükelçiliğinin olayı yakından takip ettiğini belirtti.

Çatışmaların başlamasına sebep olarak, Leuven’den Heusden ve Houthalen yönüne hareket eden ve Türk topluluğu ile çatışmalara yol açan semboller taşıyan bir Kürt konvoyu gösterildi. Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans, yaşananların bölgedeki çatışmaları tetiklediğini ifade etti.

Türk toplumu temsilcileri, Kürtlerin PKK bayrakları taşımasını provokatif bir eylem olarak değerlendirirken, Avrupa Kürt Demokratik Dernekleri Kongresi ise olayın Türk devleti tarafından planlandığını iddia etti ve Belçika polisi ile hükümetinin pasif kaldığını eleştirdi.

Kürt özgürlük hareketi, çatışmaları Ülkü Ocakları’nın düzenlediği organize bir saldırı olarak tanımlandı. Bu olaylar sonrasında, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, Limburg’daki çatışmaları protesto etti. Protesto sırasında çıkan olaylara Belçika polisi müdahale etti ve beş kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca, Belçika polisi, benzer olayların önüne geçmek amacıyla cami ve okullarda güvenlik önlemlerini artırdı.

Kaynak: euronews