Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yapan 2'sinin baba-oğul olduğu öğrenilen 3 defineci kaçak kazı yaptığı sırada jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti.

Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur da operasyonu bizzat yerinde yönetti.

Mağara definecilerin hedefindeydi

Yaklaşık 5 metre derinliğindeki mağaranın uzun süredir definecilerin hedefi olduğu ve zaman zaman kazılar yapıldığı öğrenildi.

Tüm girişimlere rağmen kurtarılamadılar
Göçük haberini alan AFAD ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, mağarada mahsur kalan kişileri kurtarmak için yoğun çalışma başlattı. Fakat yapılan tüm çalışmalara rağmen 3 kişi hayatını kaybetti.

Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3’e çıktı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın konuyla ilgili araştırması da sürürken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılacağı ve otopsiye kaldırılacağı öğrenildi. Jandarmanın da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturduğu belirtildi.

Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük'te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" dedi.

Samsun'da karısını silahla kafasından vurarak öldürdü! Samsun'da karısını silahla kafasından vurarak öldürdü!

Definecilik tehlikelerine dikkat çekildi
Yetkililer, definecilik yapmanın son derece tehlikeli olduğunu ve ölümcül kazalara yol açabileceğini belirterek vatandaşları bu tür girişimlerden kaçınmaları konusunda uyardı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ