Canan Kaftancıoğlu'ndan Özgür Özel'e 1 Mayıs göndermesi! Kısmetse seneye diyelim! Canan Kaftancıoğlu'ndan Özgür Özel'e 1 Mayıs göndermesi! Kısmetse seneye diyelim!

Bursa'nın sakin balıkçısı Adem Yılmaz (68), dostlukları filme konu olan ve 'Eskikarağaç Leylek Köyü'ne bu yıl 13'üncü kez gelen Yaren leyleğine ev sahipliği yapıyor. Yılmaz, göle açılmadığı zamanlarda bahçesine gelen Yaren için özenle balıklar hazırlıyor ve "İyi bayramlar Yaren, bayram şekeri senin için!" diyerek sevgisini paylaşıyor. Geçtiğimiz 12 yılda her göç döneminde Eskikaraağaç'a uğrayan Yaren, bu yıl da gelmeyi sürdürdü. Yaren leylek, 29 Şubat'ta Eskikaraağaç'a geldiğinde balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına konarak beklenen görüntüleri oluşturdu. Yaren'den 7 gün sonra eşi Nazlı da gelerek eşine katıldı. Göle açılan balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığında beslenen Yaren leylek, göle açılmadığı zamanlarda evinin bahçesini tercih ediyor.

Yaren leylek, erken saatte ziyaret etti

Yaren leylek, erken saatte ziyaret etti

Bayram sabahı da Adem Yılmaz'ın evinin bahçesinde bulunan Yaren leylek, erken saatte ziyaret etti. Yılmaz, gelen Yaren'i yine balıklarla besleyerek onun bayramını kutladı. Balıkçı Adem Yılmaz ve doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, "İyi bayramlar Yaren, sana bayram şekeri" diyerek Yaren'i besledikleri anları sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Tüydeş, paylaşımında "Bayramda küçükler büyüklerini ziyaret eder. Bolca ziyaretler olsun" notunu düştü.

Yaren Leylek ve eşinin yuvasını 7 gün 24 saat canlı yayınla izlenecek

Yaren Leylek ve eşinin yuvasını 7 gün 24 saat canlı yayınla izlenecek
Eskikaraağaç Leylek Köyü, Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek köy olup, her yıl on binlerce leyleğin geçtiği göç rotasında bulunuyor. Köy, yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapmaktadır. Yaren Leylek ve Adem Amca'nın hikayesi doğaseverler tarafından büyük ilgi görüyor. 2019'da hikaye, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alındı ve Prag Film Ödülleri'nde 'En İyi Belgesel' ödülünü kazandı.

Geçen yıl Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek'in anıtını dikip hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağladı. Yaren Leylek ve Adem Amca'nın hikayesi, köyde turizm hareketliliğini artırdı. Doğaseverler, hikayeyi duyup leylekleri görmek için Bursa'nın Karacabey ilçesine ziyarette bulunuyorlar. Ünlü isimler de Yaren Leylek ve Adem Amca'yı görmek için köye uğruyorlar. Karacabey Belediyesi, Yaren Leylek ve eşinin yuvasını 7 gün 24 saat canlı yayınla izlenebilir hale getirerek "yarenleylek.com" sitesini hizmete açtı, böylelikle meraklılar Yaren'i takip edebiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ