İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay göreve gelir gelmez kucağında bulduğu İZBETON krizini hasarsız atlatacak gibi görünüyor. Tunç Soyer döneminden kalan ve yaklaşık 2,5 milyar lirayı bulduğu konuşulan borçlarla ilgili piyasaya verilen otuza yakın İZBETON çekine kaşe vurulduğu ortaya çıkmıştı. Heval Savaş Kaya'nın yerine Hüseyin Sezer'i getiren Cemil Tugay'ın yaşadığı ilk ciddi kriz olan İZBETON için gerekli paranın bulunduğu ve yarından itibaren ödemelerin başlayacağı öğrenildi. Sıcak gelimeyi duyuran gazeteci Erhan Gülenç alacaklı firmalarla irtibata geçildiğini ve karşılıklı mutabakat arandığını dile getirdi.

İZSU'da ilk kan değişimi...

Görevi devralmasının ardından A Takımı'nı oluşturmak için kadro revizyonuna giden Cemil Tugay, İZSU için de düğmeye bastı. Tugay, uzun süredir İZSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Onur Demirci'yi görevden alırken yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden transfer edilen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme eski Dairesi Başkanı Mutlu Gürler'i getirdi.

Hayallerinizdeki Toyota'ya sahip olun: Mayıs 2024 güncel fiyat listesi belli oldu! Hayallerinizdeki Toyota'ya sahip olun: Mayıs 2024 güncel fiyat listesi belli oldu!

İZSU'da Ali Hıdır Köseoğlu'yla devam...

Aynı zamanda İZSU Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Büyükşehir Başkanı Cemil Tugay'ın değişim için tıpkı Genel Sekreterlik makamı gibi 'üçlü imza' gereken İZSU Genel Müdürlüğü için değişimi düşünmediği ve yola Ali Hıdır Köseoğlu'yla devam edeceği öğrenildi.
 

Kaynak: Haber Merkezi