CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, TELE 1’de yayınlanan programda seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti

CHP Adayı Tugay, anketler konusunda yaptığı değerlendirmede “Her seçimden önce anketler ile ilgili farklı sonuçlar açıklanır. Anket seçimin bizzat kendisidir. Sahada benim gördüğüm, kendi yaptığımız ölçme ve değerlendirmelerimizde gördüğüm halkın sorumluluğu bize vereceği yönünde... Oy oranı şu olacak hesabı ile değil. Haddini aşmış söylemlerle değil. Halka hizmet etme kararlılığı ile İzmir’de çağdaş, Atatürkçü, sosyal demokrat bir anlayışla belediyenin nasıl çalışacağını anlatarak görev talep ediyoruz. Projelerimizle hazırız, insanların bizi tanıdığını görüyorum, güven uymaları gerektiğine inanıyorum. Rakibimiz 3 dönem milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak doğru dürüst hizmeti olmamış bir insan… Hükümetin yapacağı işleri anlatıyor. Uygulanamayacak bir tüp geçiş projesi var. Mahkeme o projeyi de iptal etti. İnsanların bunlarla gözlerini boyamaya çalışıyorlar. Oy oranından çok kime güveneceğiz, kime güvenmeyeceğiz ona bakılması lazım” dedi.

Oy oranını kimse bilemez…

Kararsız seçmen konusuna dikkat çeken Tugay,  “Oy oranının ne olacağını kimse bilemez. Hala kararsız bir kitle var. Siyasetten onların soğuduğunu görüyoruz. Ülkenin kötü duruma getirilmesi, siyasetin kendini yenileyememesi, insanlara umut verecek değişimi gerçekleştirememesi bir soğukluk yaratıyor. Mutlaka sandığa gidilmeli ve geleceğimiz için karar vermeliler. Başka türlüsü sorumsuzluk olur” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi geri götürmek istiyorlar…

AK Parti’nin yasakçı bir zihniyeti olduğuna işaret eden Cemil Tugay, İzmirliler’in yaşam tarzlarına bir tehdit olduklarını gizlemeye çalışıyorlar ama hem yerelde hem genelde uygulamalarına baktığınız zaman İzmirliler’i kandırabileceklerini zannetmiyorum. Böyle afişe logo koymamakla, barlarda gezmekle, modern kılık kıyafet giymekle bunu değiştiremezler. Geçmişlerine baktığımız zaman Türkiye’yi geriye götürmek istediklerini düşünüyorum. Hala ilkokul çocuklarını Kubilay’ı şehit edenlerin mezarına götürüyorlar. Hala TÜGVA gibi vakıflar besleniyor bir şekilde. İnsanların bunu görmemesi mümkün değil. Bu takiyeye inanacaklarını düşünmüyorum.

Ben bu işin onurunun peşindeyim…

İzmir’i çok iyi tanıyan, İzmir’in yetiştirdiği birikimli insanlardan biri olduğum için, siyasette deneyimli olduğu için, güvenilir olduğum için, dürüst, temiz bir anlayış göstereceğim için, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı göstereceğim için, bundan dolayı oylarını bekliyorum. Yalan söylemedim ve asla söylemeyeceğim. Kendi kariyerimi geliştirmek peşinde değilim, ülkeme hizmet etmek istiyorum. Ben bu işin onurunun peşindeyim.

Kaynak: Haber Merkezi