CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Sütte leke var, Ferdi Zeyrek’te leke yok” sözleriyle tarif ettiği CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in 2023’te Semih Balaban’la girdiği kongre yarışında yaşananlar yeniden gündeme geldi. Eylül 2023'te CHP Manisa İl Başkanlığı için yarışan ve CHP'nin mevcut Yunusemre Belediye Başkan Adayı olan Semih Balaban, CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek'i FETÖ üyeliğiyle suçladı.

Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın kızkardeşini unutmadı! Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın kızkardeşini unutmadı!

Zeyrek Özel’e, Balaban Kılıçdaroğlu’na yakındı…

CHP Manisa İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi 24 Eylül 2023 tarihinde yapıldı. CHP Manisa İl Başkanlığı için şu an CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Semih Balaban ve yine şu an CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek yarıştı. Bu yarışta Semih Balaban Kemal Kılıçdaroğlu ekibinde Ferdi Zeyrekse Özgür Özel ekibinde yer alıyordu. Manisa Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, il başkanı adayları Ferdi Zeyrek ile Semih Balaban'ın için 598 delege oy kullanmıştı. Zeyrek'in listesi 342, Balaban'ın listesi ise 256 oy almış, bu sonuçla Ferdi Zeyrek, ipi göğüsleyerek CHP Manisa İl Başkanı olmuştu.

Balaban’dan Zeyrek’e FETÖ suçlaması…

Kılıçdaroğlu'nun ekibinde yer alan Semih Balaban kongrede yaptığı konuşmada, Özgür Özel'in ekibinde bulunan Ferdi Zeyrek'e, “Ferdi arkadaşım, sen özellikle Zaman Gazetesi abonesi ne amaçla oldun? İnkar edersen şahitler burada! O zaman Zaman Gazetesi bir referanstı. Belgeleri var! Sen kimsin, solculuk yapmak kim? Ne ilçe yöneticisi olmuşsun, ne il yöneticisi olmuşsun. Sadece kadrolu adaysın sen, kadrolu aday.Burada 47 yılını vermiş, bedeller ödemiş, cezaevinde yatmış, her türlü malını, mülkünü sola harcamış bir adama sen solculuk dersi veremezsin. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan” sözleriyle seslenmişti. Ferdi Zeyrek, Özgür Özel’in kişisel tercihi olarak CHP Manisa Büyükşehir adayı olurken Semih Balaban Yunusemre ilçesinde yapılan ön seçimde en yüksek oyu alarak partisinin Yunusemre Belediye Başkanı olmaya hak kazanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi