Ankara'da Satılmış B., fiziksel engelli kızı Gizem B.'ye (18) yönelik 11 yaşından itibaren 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanıyor. Davada, sanığın kızını izlemek için banyo ve tuvalete yerleştirdiği gizli kamera tarafından kaydedilen görüntüler delil olarak kullanıldı.

Ankara Cinsel Istismar

Mahkemeye gizli kamera görüntüleri sunuldu

Fiziksel engeli nedeniyle zorlanarak yürüyen Gizem B., 2022 yılında, 2017'den itibaren 4 yıl boyunca babası Satılmış B.'nin kendisine farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğunu annesi ve eniştesine anlattı. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan Satılmış B. hakkında, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı ve 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

''Yardım ediyordum'' dedi

Soruşturma aşamasındaki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Satılmış B., kızına banyo yaparken yardım ettiğini ve başka bir amacı olmadığını savundu. Evde kızının davranışlarından şüphelendiği için banyoya kamera yerleştirdiğini iddia etti. Sanık, Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katılmadı. Duruşmada Gizem B. ve olayın ortaya çıkmasından sonra babasından boşanan annesi hazır bulundu. Mahkeme, sanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kamera Görüntüleri Delili

Annesi ve eniştesine söylemiş

Kars'ta muhtarlık seçimi tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 3 yaralı! Kars'ta muhtarlık seçimi tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 3 yaralı!

Ankara'nın 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, fiziksel engeli bulunan Gizem B., 2022 yılında, 2017'den itibaren 4 yıl boyunca babası Satılmış B.'nin kendisine farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğunu annesine ve eniştesine anlattı. Anne tarafından yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan Satılmış B., adli kontrolle serbest bırakıldı. Ancak şimdi 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

Tutuklanması talep edildi

Ailenin avukatı Özge İrem Aksu, sanığın tutuklanmasını talep ettiklerini belirterek, "Görüntüler 2022 yılında ortaya çıkıyor. Kızımız o zamanlar 13-14 yaşındaydı ve bu durumu idrak edemiyordu. Bilirkişi raporları, sanığın görüntüleri çektiğini doğruluyor. Gizem, babasının kendisini kaydettiğini fark edince annesine anlattı. Aslında kamera görüntülerini bilgisayardan siliyordu, ancak polisin incelemesi sonucu silinen tüm görüntüler geri getirildi. Yargılama devam ediyor ve biz tutuklanmasını talep ettik" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA