Özgür Demirtaş kitabın ortasından konuştu! Merkez Bankası'nın kararı hatalı! Özgür Demirtaş kitabın ortasından konuştu! Merkez Bankası'nın kararı hatalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında şu açıklamalarda bulundu :

" Aziz milletim ekonomide bölgesel ve küresel krizlerin sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların yansımaları ile uğraştığımız bir yılı geride bıraktık. Bu süreçte Türkiye olarak kendi hedeflerimize sıkı sıkı bağlı kalmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Her küresel kriz yeni fırsatlar getirmektedir. Tabii bu arada vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz yatırımları da hayata geçiriyoruz. Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelemizde milletimizin yardımını da bekliyoruz.

Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini yükseltmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde aynı anlayışla devam edeceğiz. Geçen yılın son aylarındaki hesaplarla 16 milyon emeklimize 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Emekli aylıklarındaki artışları birbirine yaklaştıran yeni bir artış yapıyoruz SSK BAĞKUR emeklilerimize yüz 5 daha artık yaparak yüzde 42.5 oranına yükselecektir. Ayrıca en düşük emekli maaşı 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılmıştır." dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının hemen ardından zam oranlarıyla ilgili yorumlarda gelmeye başladı. Prof. Dr. Binhan Elif Yılmaz ,"%5 ufak bir artış mali açıdan pek anlamlı değil bütçe de para var 10 trilyon gelir var %65 enflasyon var bence zam biraz yüksek olmalıydı." Dedi.

Bütçeyi de değerlendiren Yılmaz,  "tarihe not düşülecek bir bütçe disiplinsizliği var" değerlendirmesini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi