Kadınlar 1.Lig'de 1. Devre Karşılaşmaları 11 Ekim – 19 Aralık 2020 tarihleri arasında, 2. Devre karşılaşmaları 23 Ocak – 03 Nisan 2021 tarihleri arasında oynanacak.
Gözler Karşıyaka, Göztepe ve İzmirspor olmak üzere üç İzmir ekibinde olacak. Özel Gelişim Koleji de bu ekiplerin arasından sıyrılıp kendini ilk dörde atmaya çalışacak.

Reşat Yazıcıoğulları gibi duayen bir teknik adamı başa getiren Karşıyaka genç kadrosuyla iki yıldır kapısından döndüğü Sultanlar Ligi'ni yakalamaya çalışacak. Yeşil kırmızılılar bu kez işi sıkı tutmak istiyor.

Hüsnü Öztuncel başkanlığında Göztepeyi sevenlerden bir yönetim oluşturan sarı kırmızılı voleybol şubesi ise 2008 yılında ayrıldıktan sonda geçen sezon yuvaya dönen idealist antrenör İlker Alkan'la bu sezon olmasa bile orta vadede Sultanlar'ı hedefliyor.

"Hamza Bebeğe Nefes Ol" turnuvasında Karşıyaka'ya kök söktüren ve 2-0'lık galibiyeti koruyamayıp 3-2 kaybeden sarı kırmızılılar ligin 5. haftasındaki derbi öncesinde ezeli rakibine ve diğer ekiplere gözdağı verdi.

Serkan Erişkin başkanlığındaki şube İzmirspor'da kaybolup giden voleybol geleneğini canlandırmaya kararlı. Giray Taygun Yıldırım yönetiminde, Kalecik Belediyespor'u yenerek turnuvada finale çıkan ve Karşıyaka'ya 3-1'le boyun eğen kadın Şimşekler geçen yıl tribüne çektikleri taraftarlarından yoksun olsa da lig mücadelesinde iddialı. 

Voleybol Kadınlar 2. Ligi’ni 20’de 20 yaparak bitiren, play-off ve final serileri sonunda üçüncü olan Gelişim Koleji, TVF tarafından 1. Lig’e davet edildi.  Bugüne dek basketboldaki fabrika özelliği ile dikkat çeken okul kulübünün Başkan Serdar Öner, voleybolda da okulu ve İzmir'i başarıyla temsil edeceklerini söylüyor. 

Editör: TE Bilişim