Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geçerli ve geçersiz oy pusulalarının belirlendiğini duyurdu. Seçmenlerin doğru bir şekilde oy kullanabilmesi için ortaya konan kriterler, oy geçerliliği hakkında net bilgi sağlayacak nitelikte.

Geçersiz Oylar Foto 2

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT'nin Küresel Rolüne Dikkat Çekti İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT'nin Küresel Rolüne Dikkat Çekti

Hangi oylar geçersiz sayılıyor?

Sandık kurulunca verilen standart biçim ve renkte olmayan, arkasında sandık kurulu mührü ve Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulaları. Hiçbir şekilde "evet" veya "tercih" mührü basılmamış oy pusulaları. Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına mühür basılmış oy pusulaları. Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış "tercih" veya "evet" mührü basılan oy pusulaları. Sandığın bulunduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları. Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış oy pusulaları. "Tercih" veya "evet" mührü dışında herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış, karalanmış oy pusulaları. Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş oy pusulaları. Pusulada yer alan standart yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler, sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları. 

Kaynak: Tuna Gazete