Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki: "Nasıl bir başkan olmamam gerektiğini biliyorum" Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki: "Nasıl bir başkan olmamam gerektiğini biliyorum"

31 Mart Yerel Seçimleri'ne 27 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hareketli günler geçiriyor. Seçim çalışmalarına son sürat devam eden CHP'de Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt oldu.

CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt, seçim stratejilerini, hedeflerini ve Menemen'in en büyük sorunlarını Son Mühür'e anlattı.

"Yolsuzluklar üzerine yönetiyor"

Menemen'de mevcut başkan ve AK Parti adayı Aydın Pehlivan ile ilgili konuşan Karakurt, "Belediyeyi yolsuzluklar üzerine yönetiyor. Yaptığı satışlar son derece hatalıydı. Değerlendirmeliydi, o satışı tercih etti." ifadelerini kullandı.

"Harcamalar da yanlıştı"

Yalnızca satış konusunda değil, satışların sonrasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP'li Karakurt, "Satışlar sonucu yaptığı harcamalar da yanlıştı. Altyapıyı yapmadan üstyapıya geçiliyor. Bu projeler, hiçbir karşılığı olmayan, hizmetten çok elindeki parayı bir an önce bitirme çabası içeriyor. Bu projelerin bir kısmının da parası ödenmediği için yarım bırakıldığını gördük." şeklinde görüş bildirdi.

"Belediyeyi kurumsallaştıracağız"

CHP Menemen adayı Deniz Karakurt, 31 Mart'ta seçilmesi halinde yapacağı ilk işin "belediyeyi kurumsallaştırmak" olduğunu ifade etti. Bu hedefi ilk 6 ay içerisinde gerçekleştireceklerini dile getiren Karakurt, "1 yıl içerisinde bütün projelerimiz devreye girmiş olacak." dedi.

"Bir rakip göremiyorum"

Menemen'de başkanlığa talip olan diğer adaylarla ilgili konuşan Karakurt, "Herhangi bir rakip görmüyorum" diyerek iddialı bir çıkış yaptı.

"Kadın ve avukat olmam dışında dürüstlüğüm gelir"

Kadın ve avukat oluşuyla ön plana çıkmasının dışında dürüstlüğünün bilinir olduğuna değinen CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Karakurt, "İnsanlar beni güvenilir ve dürüst buluyorlar." ifadelerini kullandı.

"En büyük sıkıntı: İmar"

"Belediye anlamında en büyük sıkıntımız imar." diyerek Menemen'in en önemli sorununun bu olduğuna dikkat çeken Karakurt, "Bu sorunun bir an önce halledilip şehrin modern bir kent havasına bürünmesi lazım." şeklinde konuştu. CHP'li Karakurt ayrıca, mahalleler arasında eşit hizmet sağlanmamasının da büyük bir sıkıntı olduğunu dile getirdi.

"Sandıkta ittifak sağlanacaktır"

31 Mart Yerel Seçimler'inde CHP resmiyette herhangi bir ittifakta yer almasa da sandıkta durumun farklı olacağını belirten Karakurt, "Sandıkta ittifakın sağlanacağına inanıyorum. Belediye seçimlerinde aday ve adayın tutumu partiden daha önemlidir. Sandıkta bir ittifağın sağlanacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kafkas Kaya