1. Powerbank ve Şarj Cihazı 

Öncelikle çantanızda mutlaka yer alması gereken eşyaların başında powerbank ve şarj cihazınız bulunuyor. Cep telefonunuzu, tabletinizi ya da fotoğraf makinenizi şarj etmeniz için bu ürünlere ihtiyacınız olacak. Özellikle sıklıkla fotoğraf ve video çekimi yapmaktan hoşlanıyorsanız kullandığınız cihazların şarjının kısa sürede bitebileceğini unutmayın. Kayıt altına almak isteyeceğiniz pek çok anı kaçırmamak için yanınıza almanız gereken eşyalar listesinde powerbank ve şarj cihazı ilk sırada yer alıyor. Elbette gittiğiniz yerde de bu ürünleri temin edebilirsiniz. Ancak bunun için ekstra bir zaman harcamanız gerekecek ve bu da tatil planlarınızın sekteye uğramasına yol açabilir.

2. Terlik ve Ayakkabı 

Seyahat çantanızda olması gereken eşyalar arasında konforlu bir yedek ayakkabı ve terlik de bulunuyor. Özellikle yurt dışına seyahat edecek olanlar için bu eşyaların daha fazla önem taşıdığını söyleyebiliriz. Uzun süre uçuş yapmaktan kaynaklı olarak ayaklarınızda şişme meydana gelebilir. Buna bağlı olarak ayakkabının sıkabilir ve kan dolaşımınızla ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz. Yanınızda yedek bir ayakkabı olması ya da terlik bulunması durumunda böyle bir problem yaşamazsınız. Pek çok kişi konakladığı otelde bulunan terlikleri kullanmak istemiyor. Bu durumda da yanınıza alacağınız terliğin imdadınıza yetişeceğini söyleyebiliriz.

3. Kimlik, Telefon, Cüzdan, Anahtar 

Çantanızda olması gereken eşyalar listesinde kimliğiniz, cüzdanınız, anahtarınız ve telefonunuz da olmalıdır. Özellikle kimliğinizi mutlaka yanınızda bulundurmanız gerektiğini hatırlatalım. Pek çok işlem yapabilmek ya da pek çok yere giriş yapabilmek için kimliğinizi ibraz etmeniz gerekecek. Bununla birlikte bilet satın almak istediğinizde de kimliğinizi göstermeniz gerekeceği için yanınızda mutlaka bulunması gereken eşyalar listesinde kimlik, cüzdan, anahtar ve telefon da bulunuyor. Bu arada seyahat ederken nereleri gezebileceğiniz konusunda fikir edinmek için telefonunuzdan internete bağlanabilirsiniz. Online olarak farklı şehirlerde gezilecek yerler ya da kültür ve sanat aktiviteleri gibi konularda bilgi alabilirsiniz. Örneğin Aydın’a seyahat edeceksiniz e gezilecek yerler hakkında bilginiz yok. Hemen Aydın’da gezilecek yerler araması yaparak bu bilgilere kolayca erişerek yoldayken seyahat planlamanızı yapabilirsiniz. 

4. Kişisel Temizlik Ürünleri 

Yanınızda mutlaka bulunması gereken eşyalar arasında kişisel temizlik ve bakım için kullanacağınız malzemeler de var. Diş fırçası, diş macunu, deodorant, şampuan, saç kremi, tarak ve duş jeli gibi malzemeleri yanınıza almanız bavulunuzun çok fazla ağırlık kazanmasına neden olmaz. Bu malzemeler genelde hafiftir ve özellikle şampuan ile duş jeli gibi ürünlerin seyahat boyu olanlarını tercih edebilirsiniz. Genellikle gidilen yerden bu ürünlerin temin edilmesi tercih ediliyor. Ancak bunun için de ekstra bir zaman gerektiğini unutmayın. Kullandığınız markaların ürünlerini bulabilmek için birden fazla sayıda alışveriş merkezini gezmeniz gerekebilir. Bu da minimum yarım gününüzün bu ürünlerin teminine ayrılması gerektiği anlamına geliyor. Oysa seyahat çantanıza koymanız durumunda böyle bir sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olursunuz. Dolayısıyla kişisel temizlik ve bakım ürünlerini gittiğiniz yerden temin etmek yerine yanınıza almanız daha doğru olacaktır.

5. Ağrı Kesici ve Yara Bandı 

Seyahatler sırasında meydana gelen çok basit yaralanmalar ya da baş ağrısı gibi yolculuktan kaynaklı sıkıntıların seyahat planlarınızı aksatmasına izin vermeyin. Bunun için yapmanız gereken sadece yanınıza yara bandı, ağrı kesici ya da ıslak mendil gibi birkaç malzemeyi almanız olacak. Böylelikle gittiğiniz yerde eczane aramak gibi sıkıntılardan da kurtulmuş olacaksınız. Düzenli olarak kullandığınız ilaçlar varsa bu ilaçları da mutlaka yanınıza almanızı tavsiye ederiz.  Islak mendil gibi ürünler ise hijyen açısından büyük bir önem taşıyor. Ellerinizi yıkama imkanının olmadığı bir yerde bulunduğunuzda hijyen sağlamak için ıslak mendil gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda el dezenfektanı gibi malzemeleri de tercih edebileceğinizi belirtelim.

İzmir iş dünyasını sarsan ölüm! Sabri Çelikkaya hayatını kaybetti İzmir iş dünyasını sarsan ölüm! Sabri Çelikkaya hayatını kaybetti

Uçak Biletinizi Aldınız mı? 

Bavulunuzu hazırlarken mutlaka yanınıza almanız gereken eşyaların neler olduğunu artık biliyorsunuz. Peki, uçak biletinizi en uygun fiyatla nasıl satın alacağınızı biliyor musunuz? Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerinizde en ucuz uçak bileti Pegasus internet sitesine tıklayabilirsiniz. Zamanında havalanan ve zamanında varan Pegasus uçuşları için gayet makul bir bütçe ayırmanız yeterli oluyor. Son derece konforlu bir seyahat süreci yaşamanızı sağlayan Pegasus yıl boyunca uçak biletlerinde en uygun fiyatları sunmaya özen gösteriyor. Böylelikle ulaşım için daha düşük bir bütçe ayırmanız yeterli oluyor.

Pegasus internet sitesine tıklayarak uçak bileti fiyatlarına hemen göz atmaya başlayın.  Özellikle seyahat tarihlerini henüz net değilse öncelikle uçak biletinizi satın alabilir ve sonrasında seyahat tarihlerinizi netleştirebilirsiniz. Bu sayede mevcut en düşük fiyatla satışa sunulan bileti satın alma imkânınız da olur.  Bu arada Pegasus internet sitesi üzerinden online olarak check in işlemi yapabileceğinizi de belirtelim. Böylelikle seyahatinizden saatlerce önce havaalanına gitmek zorunda kalmayacaksınız!

Editör: Murat BAŞARAN