Manisa'nın Turgutlu ilçesi, Çepnidere Mahallesi Muhtarı İnan Girgin, dün gerçekleştirilen sahte içki operasyonuyla ilgili konuştu.

Girgin yaptığı açıklamada, “Dün Çepnidere köyümüzde olan olaylar biraz çarpıtılmıştır. Gözaltına alınan veya tutuklanan kimsemiz yok. Karakola gidip ifade veren dahi olmadığı halde TRT böyle bir haber yapmış. Denildiği gibi 20 ton da değil, 10-11 ton. Zaten bu şarabın kişiye istihakkı 360 litre. Bir hanede zaten 3 kişi bu şarabı içiyor olsa, 1 ton 1 hanenin hakkı oluyor. 20 ton şarap 600 hanelk bir mahallede çok abartılacak bir durum değil. Zaten
kanunen her vatandaşın 360 litre hakkı var. Üretci kendi bağından şarap yapmasın m? Domatesçi salça yapmasın m? Salatalık yetiştiren turşu yapmasın m? Bu da böyle bir şeye benziyor.” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI YAPAN YOK, SAHTE RAKI YOK”
‘Bu dönemde vergiler aldı başını gidiyor” diyen muhtar Girgin: “Herkes kendi içeceğ kadarını yapıyor. Her hanede 3 kişi içse, dediğimiz gibi 1 ton şarap yapar. 600 hanelik köyümüz 20 ton, 20 ton da değil aslında, baya bir abartılmış. Yok köy kuşatma altına alınmış, yok ablukaya alınmış, yok aylardan beri takip ediliyormuş...  Uyuşturucu kaçakçılığı yapan yok, sahte rakı yok. Doğal şarap bu, kendi mayasından, kendi hamurundan oluyor. İçinde hiçbir katkı yok. Senelerden beri aynı durumla yüz yüze kalıyoruz. Yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istyoruz artık. Bu hakkımız var mı, yok m? Bir vatandaşın 360 litre hakkı var mı yok m? En azından buna bir açıklama getirsinler” dedi.(Turgutlu'nun Sesi)

Editör: TE Bilişim