Turnuvanın açılışına, Söke Kaymakamı Soner Zeybek, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli katıldı.

Aydın, Konya, Kırşehir, Samsun, Muğla, Tekirdağ ve İzmir’den toplam 39 sporcu katıldığı turnuva, kaymakam Soner Zeybek’in açılış hamlesiyle başladı.

MASKE, MESAFE VE HİJYENE BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİLDİ

10 yaş ve 14 yaş altı ile açık kategorilerinde düzenlenen turnuva öncesi sporcular ve katılımcılar, “HES” kodlarına bakılarak ve ateşleri ölçülerek turnuva salonuna alındı.

Turnuvada sporculara, maske, siperlik, eldiven ve dezenfektan hizmeti sunulurken, her tur bitiminde salon dezenfekte edildi ve sporcular ateş ölçümleri yapılarak içeriye alındı.

BÜTÜN ÇABAMIZ ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN

Bu zorlu günlerde gelenek haline getirmek istedikleri satranç turnuvasını düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Özel Söke Sınav Okulları Koordinatör Müdürü Ayhan Tolun, “Söke Kaymakamlığı himayelerinde geçen yıl başlattığımız ‘Her yerde her yaşta satranç’ projesini çok zorlu geçen pandemi sürecine rağmen yüz yüze gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mart ayından bu yana evlerinde olan öğrencilerimizle biz hiç ayrılmadık. Onlarla online de olsa sık sık görüşüyoruz. Kısıtlı da olsa öğrencilerimizle yüz yüze eğitime geçtiğimiz şu günlerde, bir ilke imza attık ve yüz yüze satranç turnuvası düzenledik. Turnuvamıza 7 ilden toplam 39 öğrencimiz katılıyor. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi göstermiş oldukları ilgiden ve cesaretten dolayı tebrik ediyorum. Bizim bütün çabamız çocuklarımızın mutluluğu için” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Turnuva sonunda; 10 yaş altında, İlter Emir Kavak birinci, Zeki Efe Günal ikinci, Kaan Arda Tuna da üçüncü oldu.

14 yaş altı kategorisinde de, Efekan Sarıbaş birinci, Ahmet Aras Dağdelen ikinci, Serhan Batın Aktaş da üçüncü olarak listeye ismini yazdırdı.

Açık kategoride ise, Birinciliği Adnan Candan, ikinciliği Veyis Bartu Yufkacı, üçüncülüğü de Cengiz Kaan Kaynak aldı.

Kategorilerinde dereceye giren sporcular, madalya ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. 

Editör: TE Bilişim