Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) Genel Başkan Adayı Cevdet Çağlar, Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programında Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. Uzman çavuşların taleplerini dile getiren Çağlar; “Terörle mücadele için görev yapan uzman çavuşlar, sözleşmeli olarak çalışıyor. 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı kanundaki eksik kararlar yüzünden birçoğumuz emekli olurken sıkıtılar yaşadık. Biz, sözleşmeli olmak istemiyoruz. Sözleşmeyle vatan savunulmaz” dedi.

“Uzman çavuşlar haklarını alsın istiyoruz”

Çağlar, uzman çavuşlar için çıkarılan Uzman Erbaş Kanunu'ndaki eksiklikler dolayısıyla yaşadıkları sağlık, ekonomik ve özlük haklarına yönelik düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Hem emeklilerin hem de çalışanların ayrı ayrı sorunları olduğuna dikkat çeken Çağlar; “TSK’ya katılan ilk uzman çavuşlarımız, emekli oldu. Emekli olanlar büyük bir hüsrana uğradı. Günleri eksik olanlar statüleri değiştirilerek emekli edildiler. Orada bir haksızlık var kendi statüleriyle emekli edilmediler. Maaş ve ikramiyelerinde çok ciddi farklar oluşmuştu. Bunların bir kısmı düzeltildi. Ancak düzeltilmeyenler var.  Emekli uzmanlar çavuşlar özlük haklarını alsın istiyoruz. Bir dereceyi alamayanlar 3600 ek göstergeden faydalanamadılar. Uzman çavuşlarımız özüne dönsün, statülerini alsın istiyoruz” dedi.

Bülent Arınç: Özgür Özel'in yaptığını hayatım boyunca unutmam! Bülent Arınç: Özgür Özel'in yaptığını hayatım boyunca unutmam!

“Rahat nefes almak istiyoruz”

Çalışan uzman çavuşların da sorunları olduğunu belirten Çağlar; "Sağlık sorunlarıyla boğuşuyoruz. Bizler de insanız. Hastalanabiliyoruz, düşebiliyoruz. Hastaneden aldığımız sağlık raporu eğer 90 günü aşıyorsa, sözleşmemiz feshediliyor. Bu bir haksızlıktır. İnsan haklarına sığan bir şey değildir. 20 yıllık uzman çavuş ile 1 yıllık uzman çavuş arasında bir fark bulunmuyor. Biz, uzman çavuşlar arasında astlık, üstlük mertebe farklılıklarının olmasını talep ediyoruz. Her rütbenin görev tanımı olmasını istiyoruz. Saydığımız bu sorunların çözülmesini, meclisten uzman çavuşların sorunlarının çözümüne dair bir karar çıkmasını talep ediyoruz. 35 yıldır değişmeyen bir kanunun değişmesini, uzman çavuşların artık rahat bir nefes almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Uzman çavuşların huzuru için buradayız”

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği için başkanlığa aday olduğunu söyleyen Çağlar; “Ülkemizin her köşesinde görev yapan, yurt dışında fedakarca görev yapan kahraman uzman çavuşlarımız ve emeklilerimiz büyük sorunlarla karşı karşıya. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli 3269 sayılı kanun istihdam gösteren uzman çavuşlarımız ve emeklilerimizin bütün mağduriyetlerinin çözülmesi için var gücümüzle mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Çalışan veya emekli olsun, uzman çavuş camiasının aile bütünlüğü ve huzuru için sahaya çıkacağımızı taahhüt ediyoruz. Uzman çavuş camiasının huzuru için adayız ve buradayız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi