5 Mayıs 2023 tarihinde Urla meydanında düzenlenen sokak hayvanları yararına ikinci el pazari artık festivale dönüştü.

Edremit'te muhtar-belediye işbirliği güçleniyor, sorunlar çözülüyor Edremit'te muhtar-belediye işbirliği güçleniyor, sorunlar çözülüyor

2022 Eylül ayında ilki gerçekleştirilen sokak hayvanları yararına ikinci el pazarı artık Urla Can Dostlar Sokak Hayvanları Festivali oldu. Her pazar Urla meydanda kurulan antika pazari esnafı ve üreticilerin de katılım sağladığı pazar 1 Eylül Cuma günü tüm ilçelerden katılımcıları ağırlayacak.

Çocuklara Özel Ikinci El Pazarı

Yıllardır sokak hayvanları için mücadele eden ve birçok esnafın desteğini alan Murat Üregen tek başına başladığı bu iyilik hareketini seferberliğe dönüştürdü. Üregen: "Urla Belediyesi katkılarıyla düzenlediğimiz kermeslerimiz artık festivale dönüşüyor. Sokaktaki canlarımız için destek olan pazarimizda bu sene çocuklar için ikinci el pazari kuracağız. Çocuklar kullanamadıkları eşyalarını satacak ve ücretsiz stantlari olacak. Ayrıca yüz boyama, oyunlar ve birçok etkinliğimiz de çocuklarımızı bekliyor olacak. Çocukların hem tüketim kültürüyle erken yaşta mücadele etmesi hem de sokak hayvanlarindan korkmadan buyuyebilmelerini istiyoruz" dedi.

Festival 1 Eylül Cuma sabahı 9'da başlayacak ve gün boyu devam edecek.

Editör: Bünyamin Dobrucalı