'Geniş Aile', 'Eyvah Eyvah 2', 'Eyvah Eyvah 3' başta olmak üzere birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan usta sanatçı Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının, yarın Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.


İBB Şehir Tiyatroları sanatçısı da olan Tanju Tuncel'in ölümünün ardından İBB'den yapılan paylaşımla, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tanju Tuncel'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu'na başsağlığı dileriz. Sanatçı, 16 Temmuz 2023 Pazar günü (yarın) Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verilecektir" denildi.


Ata Demirer de Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan... Hani kimisi 'ben buradayım' der, 'bana bakın!' der, 'ben!' der... O hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju Abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki..." ifadelerini kullandı.

Ünlü rapçi sahnede tacize uğradı, eşi araya girince arbede çıktı! Ünlü rapçi sahnede tacize uğradı, eşi araya girince arbede çıktı!

TANJU TUNCEL KİMDİR?
16 Şubat 1940'ta Mersin'in Tarsus ilçesinde doğdu. Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudu. 1963 yılında Şehir Tiyatroları Gençlik Tiyatrosuna başladı. Şehir Tiyatroları'nda oynadığı ilk oyun 'Otelci Kadın'dır. 25 Mart 1964 tarihinde Necdet Yakın'la evlendi. Don Rosita adlı oyunu Ayşe Emel Mesci ile birlikte sahneye koydu. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra seslendirme çalışmaları yapmış, sinema, tv dizileri ve reklam filmlerinde oynamıştır. 1979 yılında 'Kanlı Düğün' oyunuyla Avni Dilligil en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Tanju Tuncel, sanat hayatı boyunca sayısız dizi, filim ve tiyatro oyununda rol aldı. 

Kaynak: dha