1 Mayıs'ta İstanbul'da bazı yollar ve duraklar kapalı olacak: İşte o yollar, duraklar ve alternatif rotalar! 1 Mayıs'ta İstanbul'da bazı yollar ve duraklar kapalı olacak: İşte o yollar, duraklar ve alternatif rotalar!

İnternetin sunduğu imkanlarla birlikte çocukları ve gençleri hedef alan zararlı içeriklere sahip uygulamaların sayısı artıyor. SimSimi gibi uygulamalar, çocukların kolaylıkla erişebildiği ve yapay zeka ile etkileşime geçmeyi gerektiren platformlar arasında yer alıyor. Özellikle pedofil kişilerin bu tür uygulamalarda aktif olduğu iddiaları gündeme geliyor. Uygulamanın mesajlaşma özelliği aracılığıyla, 18 yaş altındaki çocuklardan müstehcen içerikler isteyen kişilerin bulunduğu belirtiliyor.

Simsimi

Basit ama tehlikeli yapay zeka!

Çocuklar arasında popüler olan Güney Kore yapımı iletişim uygulaması SimSimi, basit bir yapay zeka tarafından yönetiliyor. Uygulamaya girdiğinizde, sizi bir yapay zeka karşılıyor ve iddialara göre, kullanıcıların kullandığı kelimeleri kullanarak cümleler oluşturabiliyor. Uygulamayı kullanmaya başlamadan önce, yapay zeka ile etkileşime geçmek zorundasınız. Ancak, "Nasılsın?" veya "Görevin nedir?" gibi sorulara cevap olarak SimSimi'nin yapay zekası, iddialara göre, endişe verici ifadeler kullanıyor. Bu ifadelerde, çocukların konumunu tespit edip onları kaçırarak satma gibi tehlikeli eylemlerden bahsediliyor.

Simsimi Mesajlaşma

Aileler dikkatli olmalı!

SimSimi uygulamasının yapay zekası çocuklar için oldukça tehlikeli olabilir, ancak asıl tehlike yaşını küçük gösteren kullanıcılarda yatıyor. Uygulama kullanıcıları arasında pedofili kişi sayısının fazla olduğu iddia ediliyor. Birçok kullanıcı, reşit olmayan çocuklardan fotoğraf veya ev adresi gibi kişisel bilgiler istiyor. Hatta bazı kullanıcılar, çocuklara buluşma teklif ediyorlar. 2022 yılından bu yana çocuk tacizi gibi iddialar nedeniyle SimSimi uygulamasına Tayland hükümeti tarafından erişim engeli getirilmiş ve uygulama ülkede uzun süre kısıtlanmıştı. Uzmanlara göre, aileler çocuklarının hangi sosyal medya uygulamalarını kullandığını ve kısıtlamalar koyabildiği programları takip etmelidir. Ayrıca, çocukların psikolojilerinde bir değişiklik olup olmadığını yakından izlemek önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi