CHP, öğretmen atamalarındaki mülakat tartışmasını meclise taşıdı: Liyakat esas alınmalı! CHP, öğretmen atamalarındaki mülakat tartışmasını meclise taşıdı: Liyakat esas alınmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım projelerinin açılışını yapmak üzere bugün bir miting düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi öncesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi WhatsApp grubunda tüm güvenlik personeli ve amirlerinin mitinge katılmaları istendi. Personele gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı;
 Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla "Duyuru; 28.03.2024 Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Büyükşehir Belediyemiz yatırımları açılış törenine Tüm Güvenlik personeli ve amirleri sivil kıyafetle katılacak (izinli olanlar dahil) olup 11.00'da Yeni Hizmet Binası C kapı önünde toplanılacak, yoklama alındıktan sonra alana hareket edilecektir."

"CHP BELEDİYE SEÇİMLERİNİ KAZANDIĞINDA BÖYLE BİR BASKI OLMAZ"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'nın Bursa'ya geleceği ve yine beklediğimiz gibi AK Parti'den gelen SMS'ler aldık. AK Parti'nin kontrol ettiği Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde çalışanların ailelerinin meydanlarda olması ve izinli olanların gelmesi, hatta bazılarının sivil kıyafetlerle meydanları doldurması gerektiği yönünde mesajlar geldi. Açıkçası, AK Parti'nin her zaman olduğu gibi, meydanları doldurmak için personelini zorla getirme çabası içinde olduğunu biliyoruz. Ancak şu açıkça ortada: CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni kazanması durumunda böyle bir baskı olmayacak. Herkesin siyasi görüşü vardır ve çalışanların emeği ve siyasi tercihleri ayrıdır. Emeğiyle işini düzgün yapan herkes bizim için değerlidir, ancak AK Parti'nin yaptığı gibi baskılarla hareket etmeyeceğiz." 

Kaynak: HABER MERKEZİ