Geri çağırma, Birleşik Krallık Gıda Standartları Ajansı'nın (FSA) bu ürünleri "yemek için güvensiz" olarak nitelendirmesinin ardından gerçekleşti. Ajans, dondurmanın plastik ve metal parçaları içerebileceğini ve bu parçaların yutulmasının sağlık riskleri oluşturabileceğini açıkladı.

Geri çağırmadan etkilenen ürünler:

Geri çağırmadan etkilenen ürünler

ABB’den açıklama geldi mi? Mansur Yavaş sel açıklaması ABB’den açıklama geldi mi? Mansur Yavaş sel açıklaması

-100 ml'lik bademli Magnum dondurma
-Üçlü paketler halinde satılıyor
-Son kullanma tarihi 2025'ten önce olan ürünler

Ne yapmanız gerekiyor:
-Yukarıdaki ürünlerden herhangi birini satın aldıysanız yemeyin.
-Ürünü satın aldığınız yere iade edin ve tam bir geri ödeme alın.
-Ürünün neden toplatıldığını ve ne yapmanız gerektiğini açıklayan duyurular için dondurma satan perakende mağazalarını kontrol edin.

Unilever'in açıklaması:

Unilever'in açıklaması:

Unilever, müşterilerinin güvenliğini her şeyden önce tuttuğunu ve geri çağırmadan etkilenen ürünlerin en kısa sürede mağazalardan kaldırılacağını söyledi. Şirket, ayrıca tüketicileri herhangi bir endişeleri varsa kendileriyle iletişime geçmeye teşvik ediyor.

Dondurma birimini ayırma kararı:
Unilever, kısa bir süre önce daha büyük bir yeniden yapılanmanın bir parçası olarak dondurma bölümünü ayırmayı planladığını duyurdu. Bu yeniden yapılanma sonucunda şirket, güzellik ve sağlık, kişisel bakım, ev bakımı ve beslenme gibi dört ana iş koluna odaklanacak.
Bu olay, gıda ürünlerinin güvenliğinin önemini ve tüketicilerin satın aldıkları ürünler hakkında bilinçli olmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ