İran, Şam'daki konsolosluk saldırısına karşılık olarak İsrail'e yönelik gece saatlerinde "Gerçek Vaat" operasyonunu başlattı. Operasyonda yaklaşık 300 füze ve İHA'nın kullanıldığı belirtilirken, dünya basınına yansıyan bazı görüntüler hızla dikkat çekti.

Gürcistan'da yasa tasarısına protestolar sert müdahale ile bastırıldı: Yaralılar ve gözaltılar var! Gürcistan'da yasa tasarısına protestolar sert müdahale ile bastırıldı: Yaralılar ve gözaltılar var!

Irak Drone Foto 1

Füzeler Irak'a düştü!

İran'ın gece yarısı gerçekleştirdiği saldırıda, bazı füzeler hedeflenen İsrail yerine Irak topraklarına düştü. Söz konusu füzelerin Erbil'in Revandiz kasabasına düşen fotoğrafları da gün yüzüne çıktı. Ayrıca, bir intihar dronunun elektrik hatlarına takıldığı anın görüntüleri, dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.

Iran Füze Ve Drone

Yetkililer saldırıyı inceledi

Devrim Muhafızları Ordusu, İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, İsrail'e ait bir dizi hedefin İHA'lar ve balistik füzelerle başarıyla imha edildiği ifade edildi. Bildiride "Siyonist İsrail rejimini cezalandırmak ve ülkenin haklarını güvence altına almak amacıyla, İşgalci İsrail'e ait önemli birçok askeri hedef ateşlenen füzeler ve insansız hava araçları ile başarılı bir şekilde hedef alınarak imha edildi" ifadelerine yer verildi.

''ABD yönetimi bundan sorumludur''

ABD'nin, İsrail'in olası bir İran saldırısına karşı uyarıldığına dair vurgulanan bir bildiride, Washington yönetiminin İran'ın çıkarlarına zarar verecek herhangi bir eyleme katılması halinde İran'ın bir kez daha güçlü bir şekilde karşılık vereceği belirtildi. Bildiride, "İsrail'in saldırganlığından ve eylemlerinden ABD yönetimi doğrudan sorumludur. ABD yönetimi İsrail saldırganlığını engellemez ise bunun sonuçlarına Washington yönetimi de katlanmak zorunda" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi