Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, İzmir Celaliler Derneği’nin aile ve seçim toplantısına katıldı. Bölücü terör örgütüne ait olduğu ileri sürülen müziğe eşlik eden Duman, işin aslını Son Mühür'e anlattı.

"Sözlerine bakmak lazım"

Yerel seçimler için bölge halkından ve akrabalardan destek isteyen Duman’ın “Naze Ezizi” isimli şarkıcının “Dilan” şarkısına eşlik ettiği görüntüler sosyal medyada geniş yer buldu. Bölücü terör örgütüne ait olduğu iddia edilen şarkı hakkında konuşan Duman, “Sözde bölücü terör örgütünün kullandığı bir şarkı değil. Sözlerine bakmak lazım." açıklamasında bulundu.

“Celaliler Derneği, Atatürkçü bir kimliğe sahiptir”

Celaliler Derneği ile ilgili de görüş bildiren CHP’li Duman, “Vatanını milletini seven bir dernektir. Atatürkçü bir kimliğe sahiptir. Vatanın bütünlüğü noktasında önemli bir duruşu vardır.” ifadelerini kullandı.

Diyanet'e tepki: Zafer Partisi Erbaş'a Türkçe Kuran gönderdi Diyanet'e tepki: Zafer Partisi Erbaş'a Türkçe Kuran gönderdi

“Atatürk kırmızı çizgimizdir”

“Buca İttifakı din, dil, ırk, mezhep gözetmeksiniz tüm vatandaşlarımızı kapsamaktadır.” diyen Duman, “Vatanın bütünlüğü, Atatürk ilke ve inkılapları bizim kırmızı çizgimizdir” şeklinde konuştu.

“Büyümeye devam ediyor”

CHP Buca adayı Görkem Duman ayrıca, “Celali Aşireti de ittifakımızda. Onlar da bizlere destek veriyor. Seçmenlerle yaptığımız ittifakımız kartopu gibi büyümeye devam ediyor. Aşiretin bölücü örgüt ile hiçbir ilgisi yoktur.” dedi.

Muhabir: Kafkas Kaya